بزرگترین نذری پزان پخت آش “امامحسین (ع)” در میبد
ایام محرم و صفر که فرا می رسد، میبد را یکپارچه شور حسینی فرا می گیرد. در کوچه پس کوچه های هر محله که پا می گذاری، دیگهای آش نذری و مردمی که گرد دیگها حلقه زده اند، روایتی از عشق و دلدادگی به سید و سالار شهیدان است.
به گزارش میبدما به نقل از یزدرسا، یکی از قدیمیترین مراسم آش امام حسین(ع) در میبد مربوط به شب اول محرم است که این مراسم در پای درختی به نام مبارک امام رضا(ع) در محله فیروزآباد است که همراه با مراسم سینهزنی و نوحهخوانی انجام میشود.
در این سنت دیرینه که از قدیم برجا مانده است، قریب ۱۰۰ دیگ آش امام حسین(ع) در این محله برپا میشود.
آش گندم که در میبد به نام آش امام حسین(ع) معروف است، نه تنها در ایام محرم بلکه در طول سال به ویژه در فصل زمستان طبخ میشود.
یکی از اصلیترین و حساسترین صحنه پخت آش که تاثیر زیادی نیز در کیفیت پخت آن دارد، کمچهزنی آش است که پس از آن مرحله بستن درب دیگها موسوم به بچون انجام میشود.
همه این نذورات بهانه ای است برای عرض ارادت مردم متدین میبد به خاندان اهل بیت (ع) و از آنجا میبدی ها به واقع صاحب مجالس، مراسم و نذورات خود را این خاندان می دانند، مراسم آنها با شکوهی خاص برگزار می شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰