آگهی‌های منشوری در رسانه ملی

تبلیغات در صدا و سیما از جایگاه ویژه ای در تبلیغات برخوردار است؛ به طوری که برخی شرکت ها با پرداخت هزینه های زیادی به صدا و سیما حاضر هستند تنها چند ثانیه محصول یا شرکت خود را در معرض دید بینندگان قرار بدهند. متأسفانه امروز شاهد این موضوع هستیم که به بهانه جذب مخاطب […]

تبلیغات در صدا و سیما از جایگاه ویژه ای در تبلیغات برخوردار است؛ به طوری که برخی شرکت ها با پرداخت هزینه های زیادی به صدا و سیما حاضر هستند تنها چند ثانیه محصول یا شرکت خود را در معرض دید بینندگان قرار بدهند.

متأسفانه امروز شاهد این موضوع هستیم که به بهانه جذب مخاطب بیشتر و افزایش فروش ها، بسیاری از چهرچوب ها شکسته شده است.

حضور گسترده زنان در تبلیغات باعث شده است تا دیگر تبلیغی که با حرکات و صحبت های زنانه مزین نباشد بازخوردی در میان مخاطبان نداشته باشد.

قطعاً استفاده ابزاری از زنان نه تنها زیبنده صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیست بلکه شأن و منزلت زنان را تا حد یک تبلیغ پایین می اورد.

اخیراً در ادامه این هتک حرمت ها در تبلیغات میان برنامه، یک شرکت تولیدکننده شیر که وابستگی های محصولات مارکش مشخص است، بر روی تمام تبلیغات خود جمله “به سلامتی فردا بنوشید” را درج می کند.

اندکی تأمل در این جمله مشخص می کند که این جمله غربی هنگام نوشیدن مشروبات در فیلم ها و اجتماعات غربی بیان می شود که نماینده یک فرهنگ غربی است که با فرهنگ اسلامی و ایرانی ما مطابقت ندارد.

در یک تبلیغ دیگر از یک شامپو بدن، در اقدامی تأمل برانگیز صحنه هایی از حضور یک مرد در حمام به نمایش گذاشته شده است که پیش از این پخش این تصاویر از صدا و سیما ممنوع بود.

در این تبلیغ حرکاتی از فرد مورد نظر سر می زند که این حرکات زیبنده صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیست؛ حضور در کنار یک زن و بو کشیدن عطر تن مرد توسط زن صحنه هایی است که نباید از صدا و سیمای یک رسانه اسلامی منتشر شود.

در تبلیغی دیگر در صدا و سیما از یک تن ماهی، فردی که تمام زندگی اش را با قوطی های تن ماهی تزئین کرده است، با خواندن سرود “من نیازم تو را هر روز خوردنت”، به تبلیغ این تن ماهی می پردازد.

هر کس این آهنگ را می شنود ناخواسته به یاد آهنگ معروف “من نیازم تو را هر روز دیدنت” از فریدون فروغی، خواننده طاغوتی و قبل از انقلاب می افتد.

این سوال مطرح می شود که چرا باید برای یک تبلیغ از آهنگ یک خواننده طاغوتی کپی برداری شود؟ و ارتباط این آهنگ با تن ماهی چیست؟

تعدادی دیگر از این تبلیغات با توهین به شعور مخاطب، با اغراق و بزرگنمایی ها سعی در تبلیغ افراطی محصولات خود دارند.

از این نوع تبلیغات زیاد است که با زیر پا قرار دادن چهارچوب های شرع و عرف به دنبال ترویج ضد فرهنگ در جامعه می شوند که قطعاً نظارت بیشتر مسئولین را در رعایت حریم ها در تبلیغات را لازم دارد.