مسئولان، مردم و نخبگان باید فرهنگ را در صدر اولویت های خویش قرار دهند

با اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان و مردم مدار و درون زا و با هماهنگی بخشهای دولتی و عمومی و خصوصی می توان به شکوفایی و خودکفایی راهبردی و رفاه عمومی و در عینحال صلابت و استواری در برابر هجمه های بیگانه و تحریم های ظالمانه ، دست یافت .

پیام نوروز امام جمعه میبد در هفت محور صادر شد. متن این پیام به

بسمه تعالی

ضمن گرامی داشت نام بانوی فضیلت ها حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها ) و عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه (ع) ، سال نو و بهار فاطمی را به همه شهروندان ارجمند بویژه جوانان و نوجوانان عزیز و همه کارکنان و گارگران و کشاورزان و دانشگاهیان و دانش آموزان و صنعتگران و اصناف گوناگون و مدیران و مسئولان و روحانیت محترم ، تبریک می گویم و از خدمات همه کسانی که در پیشرفت و تعالی شهرستان در زمینه های گوناگون در طول سال ۹۲ تلاش کرده اند و افتخار آفریده اند ، صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم و توفیق روزافزون آنان را در سال جدید از خداوند منان مسألت دارم و فرصت را مغتنم شمرده نکاتی را یادآور می شوم.

یکم ) به فضل الهی و همت و تلاش مردم و مسئولان محترم در سال ۹۲ گامهای بلندی در زمینه پیشرفت و توسعه منطقه برداشته شد و نتایج درخشان و ممتاز و در مواردی بسیار مهم و بی سابقه بدست آمد.

ضمن سپاس به بارگاه خداوند بزرگ ، نباید مردم شریف و جوانان عزیز و مسئولان گرامی به وضع موجود بسنده نمایند بلکه باید با نگاه جامع و دقیق کاستی ها و مشکلات و آسیب ها را شناسایی و اهداف و قله های بلندتر را هدف گیری کرد و بر سرعت حرکت در مسیر رشد و تعالی و پیشرفت همه جانبه منطقه در همه محورها و شاخص ها ، افزوده و این امر در گرو توجه به چند نکته است.

۱- رویکرد راهبردی و برنامه ریزی بر اساس منطق علمی و فنی  و کارشناسی در همه بخش ها

۲- مشارکت مردمی و عزم عمومی و وحدت و هماهنگی

۳- بهره گیری از نخبگان و جوانان و مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی

۴- فرهنگ کار و تلاش و نشاط اجتماعی

دوم ) مانند همیشه باید بر اولویت مسائل فرهنگی تاکید شود ؛ فرهنگ به مثابه روح جامعه است و باید مورد اهتمام ویژه قرا گیرد.

ابنتای فرهنگ جامعه بر پایه های عقلانیت و معنوین و عبودیت و عدالت و گفتمان انقلاب اسلامی و توجه خاص به دغدغه های مهم مقام معظم رهبری مدظله العالی در حوزه فرهنگ ، ضرورت دارد.

مسئولان و مردم و نخبگان باید مسئله فرهنگ را در صدر اولویت های خویش قرار دهند ؛ مقوله های مهمی مانند آنچه در زیر می آید شایسته توجه اکید مردم و مسئولان است :

۱- ترویج فضائل و ارزشهای اخلاق فردی و اجتماعی و خانواده

۲- مبارزه با آسیب های اخلاقی و اجتماعی و اداری از قبیل فساد و اعتیاد و طلاق و …

۳- تاکید مراقبت و صیانت عمومی و فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر

۴- اهتمام به فرهنگ نماز و مسجد و قرآن و شعائر دینی و الهی

۵- ترویج ازدواج و تحکیم بنیانهای خانواده

۶- گسترش فرهنگ تعاون و تکامل اجتماعی و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض

۷- عنایت به حقوق عمومی و حق الناس در همه ابعاد آن

۸- ضرورت مهندسی جمعیت و مهاجرت ها از منطقه و مهاجرت ها به منطقه

۹- توجه به هنرهای نشاط آور و متعهد و دینی و مردمی

۱۰- عنایت به احکام و اخلاق و آداب کسب و کار و تجارت

سوم ) ” محور علم و دانش ” از اهمیت والا و اولویت نخست برخوردار است و انتظار می رود میبد ، هماهنگ با استان فرهنگی یزد ، سرآمد علم و تولید فکری باشد و همراه با گسترش مراکز علمی و تحقیقاتی و فناوری و رشد تحصیلات تکمیلی و افزایش رشته ها و مجلات و مقالات علمی ، زمینه شکل گیری قطب های علمی فراهم آید و روحیه و فرهنگ تولید نظریه و نهضت نرم افزاری رواج یابد و بدینترتیت شاهد شکل گیری منطقه ای دانش بنیان و علم محور و معرفت مدار باشیم و در این زمینه نقش آموزش و پرورش ، دانشگاهها و حوزه های علمیه برجسته و ممتاز است.

چهارم ) شرایط کشور و اوضاع بین المللی و موقعیت گفتمان نوین انقلاب اسلامی ضرورت اهتمام همگان به مقوله اقتصاد مقاومتی و اصول و شاخص های اقتصاد مقاومتی ، مضاعف می سازد این اصول و ضوابط در ابلاغ و سخنان امام خامنه ای مدظله العالی انعکاس یافته است و وظیفه همه مناطق و استانها و شهرهای کشور و نیز گروه ها و نهادهای گوناگون ، سنگین است .

با اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان و مردم مدار و درون زا و با هماهنگی بخشهای دولتی و عمومی و خصوصی می توان به شکوفایی و خودکفایی راهبردی و رفاه عمومی و در عینحال صلابت و استواری در برابر هجمه های بیگانه و تحریم های ظالمانه ، دست یافت .

انتظار می رود مردم و مسئولان و صنایع و ادارات و بانکهای شهرستان و استان در این میدان مهم ، پیشگام و پیشاهنگ باشند و زیرساخت ها و شرایط و لوازم این حرکت بزرگ را فراهم آورند.

پنجم ) آینده سعادت آمیر و سلامت و نشاط اجتماعی در گرو رعایت اصول سلامت و بهداشت و صیانت از محیط زیست و گسترش فضای سبز و مبارزه با آلایندگیها و پایه ریزی صنایع پاک و برتر و توسعه کشاورزی و باغ داری است و این امر مهم نیازمند عزم عمومی و برنامه ریزی نوین و نهضتی جدید و در این قلمرو حیاتی و راهبردی است چنانچه در این زمینه کوتاهی و غفلت شود آینده تاریکی در انتظار همه ما خواهد بود.

ششم ) نظام اداری سالم و پویا و خلاق و مبتکر اساس پیشرفت و تحول در همه ابعاد زندگی اجتماعی است و برای تحقق این شاخص مهم توجه بدین اصول ضرورت دارد:

۱-      تقویت دانش فنی و مهارت و بهسازی مستمر منابع انسانی سازمانها و ادارات و نهاد ها و صنایع

۲-      گسترش فرهنگ معنوی و اخلاقی و ارزش های دینی در سازمانهای دولتی و عمومی

۳-      مبارزه با فسادها و آسیب های اداری

۴-      تقویت و توسعه روزافزون زیرساختهای فناوری های نوین و شهر الکترونیک

۵-      ارتباط خوب و اخلاقی با مردم و تکریم ارباب رجوع

۶-      طراحی اسناد بلند و طرحهای جامع و نقشه راه در هر بخش و اداره ای

هفتم ) نگاه جامع و متوازن و عدالت محور به همه مناطق شهرستان و بویژه روستاها و حواشی شهر و بخش های مرکزی و بفروئیه و بخصوص بخش ندوشن و روستاهای آن ، باید در اولویت برنامه های اداری و خدماتی قرار گیرد ، بگونه ای که مردم عزیز در همه مناطق احساس همبستگی و عدالت ورزی نمایند.

سخن را با سلام و درود بر امام عصر عجل الله تعالی فرجه و بر ارواح پاک شهیدان سرافراز و امام شهیدان به پایان می رسانم و سلامت و سعادت و توفیق فزاینده همه عزیزان را از خداوند منان مسألت می نمایم.

اعرافی

۱-۱-۱۳۹۳