ادامه گستاخی‌های جان کری

هر روز که از زمان اعلام رسمی توافق ژنو میان ایران و گروه ۱+۵ می‌گذرد، مواضع خصمانه دولتمردان ایالات متحده علیه کشورمان، شدت بیشتری به خود می‌گیرد و رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این کشور برای اطمینان بخشی به سران رژیم صهیونیستی، حملات لفظی تندی را علیه ایران به کار می‌گیرند. به گزارش رجانیوز، جان […]

هر روز که از زمان اعلام رسمی توافق ژنو میان ایران و گروه ۱+۵ می‌گذرد، مواضع خصمانه دولتمردان ایالات متحده علیه کشورمان، شدت بیشتری به خود می‌گیرد و رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این کشور برای اطمینان بخشی به سران رژیم صهیونیستی، حملات لفظی تندی را علیه ایران به کار می‌گیرند.

به گزارش رجانیوز، جان کری،‌ وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه  در مجلس نمایندگان این کشور درباره توافقنامه هسته‌ای با ایران به ارائه توضیح پرداخت و در این جلسه گفت:«رئیس جمهور اوباما و من همانند اعضای این کمیته کاملا شفاف و واضح بودیم: ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد. این نکته محوری سیاست خارجی رئیس جمهور است. ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد و این دستور کار در اولویت برنامه امنیت ملی آمریکا قرار دارد.»

وزیر خارجه آمریکا افزود اگر ایران هر بخشی از این توافقنامه را نقض کند، همه پیشرفت ها متوقف می شود و آمریکا می تواند به صورت نظامی پاسخ دهد.

کری همچنین انتقادات وارد شده در منطقه خاورمیانه نسبت به توافقنامه را رد کرد و افزود عربستان سعودی و امارات بیانیه هایی از این توافق حمایت کرده اند و تنها اسرائیل اختلافاتی «تاکتیکی» در رویکرد به مذاکرات دارد.

وی همچنین اعلام کرد ایران تنها به  ۷ میلیارد دلار از دارایی های خود دست پیدا می کند که رقم قابل توجهی در مقایسه با اقتصاد تریلیون دلاری ایران نیست. جان کری در واکنش به اظهار نظر برخی نمایندگان گفت: من اینجا نشته ام و می گویم ما شک و تردید داریم، و آنها باید اثبات کنند. اما هیچ نفعی در تردید وجود ندارد.

اد رویس، نماینده جمهوری‌خواه کالیفرنیا و رئیس کمیته نمایندگان مجلس نمایندگان، نیز پذیرش دی‌فاکتوی “حق ایران برای غنی‌سازی” را در صورت دستیابی به توافق، را مورد انتقاد قرار داد. وی اعلام کرد: “از نقطه‌نظر ما ایران به این تکنولوژی برای دستیابی به الکتریسیته نیازی ندارد. اگر آنها این تکنولوژی را داشت باشند این دقیقا همان چیزی است که برای ساخت تسلیحات هسته‌ای بدان نیاز دارند.”

کری اعلام کرد تداوم تحریم‌های کنونی می‌تواند منجر به جنگ غرب با ایران شوند. “اگر می‌خواهید کشوری را به جنگ ببرید، بهتر است که تمام راه‌های مذاکرات صلح‌‌آمیز را قبلا امتحان کرده باشید. هیچ چیز ساده‌ای درباره آنچه که انجام می‌دهیم وجود ندارد.” وزیر خارجه آمریکا ادامه داد آنها می دانند که اگر موفق نشوند، تحریم ها تشدید خواهد شد.

کری در ادامه افزود:‌ “ممکن است اشتباه باشد، ممکن است محاسبات نادرستی انجام بدهیم اما این محاسبات اشتباه از ساده‌لوحی نشأت نخواهند گرفت. اگر ما تنها مذاکره می‌کردیم و به آنها فشار بیشتری وارد می‌کردیم، فرآیندی طولانی را باید شاهد می‌بودیم. این باعث می‌شد که آنها بیشتر خواهان بمب شوند، در این حالت شما در موقعیتی قرار می‌گرفتید که در آن شما مذاکره را بدست می‌آوردید اما آنها به بمب هسته‌ای نزدیک‌تر می‌شوند.”

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اعلام کرد در صورتی که ایران به حمایت خود از نظام سوریه و حزب الله ادامه دهد، تحریم ها کاهش نمی یابند. جان کری گفت: آمریکا با توافق هسته ای اولیه یا ایران به امنیت بیشتری دست پیدا کرده است.

کری با بیان اینکه در حال حاضر فرصتی برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه هسته‌ای به وجود آمده، گفت: اکنون دو گزینه پیش روی داریم، یکی گرینه دیپلماتیک  و گرینه دوم ادامه تخاصم است که این گزینه پیامدهای نیز به دنبال دارد. وی تأکید کرد که اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، کنگره می‌تواند در عرض یک هفته تحریم‌های جدیدی وضع کند.

کری تصریح کرد که آمریکا همچنان به اجرای دقیق و قاطعانه تحریم‌ها ادامه می‌دهد. وی به همه شرکت‌های آمریکایی و بین‌المللی هشدار داد که هرگونه اقدامی در راستای نقض تحریم‌ها می‌تواند برای آن‌ها تبعات داشته باشد. وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن همچنان با توجه به تاریخچه «فریبکاری» ایرانی‌ها، به آن‌ها بی‌اعتماد است، گفت: در این قرارداد آمده است که «تا زمانی که همه چیز مورد توافق قرار نگیرد، هیچ‌چیز مورد توافق نخواهد بود.»

وی همچنین گفت: در این توافق آمده است که همه‌چیز بر اساس «تعاریف متقابل است، اگر ما با آن موافقت نکنیم»، این اتفاق نمی‌افتد.

این اظهارات توهین آمیز و جنگ طلبانه وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر مشخص کرد که واشنگتن به هیچ عنوان به دنبال دستیابی یک توافق دوجانبه با ایران نیست و در این زمینه همچنان بر طبل جنگ و جمله معروف “همه گزینه ها روی میز است” می‌کوبد.

البته این نخستین باری نیست که مسئولان کاخ سفید دست به لفاظی‌های بی حاصل علیه کشورمان می‌زنند؛ در حالی که مسئولان ایالات متحده بارها بر قدرت نظامی ایران و اینکه آمریکا نمی‌تواند دست به حمله نظامی علیه کشورمان بزند، تاکید کرده‌اند. همچنین ماجرای جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی که از آن به عنوان جنگ نیابتی میان ایران و آمریکا نام برده می‌شد، نشان داد که نیروی پشتیبانی ایران برای تقابل با ارتش صهیونیستی و آمریکایی کافیست و اگر کار به درگیری مستقیم برسد، قطعا ماجرا بگونه دیگری خواهد بود.

این اظهارات جان کری و تهدید رسمی ایران به حمله نظامی و همچنین نقض صریح و آشکار پیمان ژنو در زمینه کاهش تحریم‌ها، قطعا باید با پاسخ صریح و محکم مقامات ارشد دستگاه دیپلماسی کشورمان و شخص رئیس‌جمهور روبرو شود تا مقامات واشنگتن خیال نکنند که می‌توانند با بازی رسانه‌ای، کشورمان را تحت فشار قرار بدهند.

 گفتنی است پیش از این رهبر معظم انقلاب نیز در برهه‌های مختلف از جمله ۱۲ آبان ماه سال جاری با اشاره به این مساله مهم، فرموده بودند: «مسئله این است که دشمنى آمریکا با ملّت ایران و با جمهورى اسلامى اصلاً حول محور هسته‌اى نیست؛ این خطا است اگر خیال کنیم که دعواى آمریکا با ما سرِ قضیّه‌ى هسته‌اى است؛ نه، قضیّه‌ى هسته‌اى بهانه است؛ قبل از اینکه مسئله‌ى هسته‌اى مطرح باشد، همین دشمنى‌ها، همین مخالفت‌ها از اوّل انقلاب بود؛ اگر یک روزى هم مسئله‌ى هسته‌اى حل شد – فرض کنید جمهورى اسلامى عقب‌نشینى کرد؛ همان‌که آن‌ها می‌خواهند – خیال نکنید مسئله تمام خواهد شد؛ نه، ده بهانه‌ى دیگر را به‌تدریج پیش می‌کشند: چرا شما موشک دارید؟ چرا هواپیماى بدون سرنشین دارید؟ چرا با رژیم صهیونیستى بدید؟ چرا رژیم صهیونیستى را به رسمیّت نمى‌شناسید؟ چرا از مقاومت در منطقه‌ى به قول خودشان خاورمیانه حمایت می‌کنید؟ و چرا؟ و چرا؟ و چرا؟ مسئله این نیست که این‌ها سرِ قضیّه‌ى هسته‌اى با جمهورى اسلامى اختلاف پیدا کرده باشند؛ نه، تحریم آمریکا از اوّل انقلاب شروع شد… مسئله مسئله‌ى دیگرى است؛ [مسئله این است که‌] ملّت ایران به خواسته‌هاى آمریکا نه گفت، ملّت ایران گفت آمریکا علیه ما هیچ غلطى نمی‌تواند بکند. این‌ها با موجودیّت جمهورى اسلامى مخالفند، با نفوذ و اقتدار جمهورى اسلامى مخالفند.»