فریدون عباسی: کدام عاقلی صد متر زیر زمین تونل می کند تا در آن صرفا تحقیق کند؟ / «کلاسور» آقای جلیلی را می خواندند، برای هر بند چند گزینه داشتند/ رحیم احمدی روشن: بدترین روزهای عمرم را می گذرانم

اینکه می گویند رشته آقای جلیلی فقه و اصول بوده است و در مذاکرات انشا خوانده است اصلا اینگونه نیست. آقای جلیلی در زمینه های گوناگون از متخصصین دعوت می کرد جلسه می گذاشت نیازهای آنها را می گرفت و با دست پر برای مذاکره می رفت.

جشن بزرگ هسته ای با حضور دکتر فریدون عباسی، حاج رحیم احمدی روشن و دکتر ابراهیم رزاقی از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز روز گذشته ۲۳ فروردین ماه برگزار شد.

2724_287

رحیم احمدی روشن (پدر شهید مصطفی احمدی روشن)، دکتر فریدون عباسی (ریاست سابق سازمان انرژی اتمی)، دکتر ابراهیم رزاقی (استاد اقتصاد) از میهمانان و سخنرانان اصلی این برنامه بودند.

در ابتدای این برنامه حاج رحیم احمدی روشن به بیان خاطراتی از دانشمند شهید مصطفی احمدی روشن پرداخت و گفت: دولتمردان ما باید بدانند که این سانترفیوژها مایه اقتدار ما هستند و ما باید قدر آن ها را بدانیم . متاسفانه از ابتدای دولت فعلی اینها نادیده گرفته شد. من این روزها بدترین روزهای عمرم را می گذارنم. همدلی و همزبانی یعنی اینکه آنها باید مارا مجاب کنند که چرا این صنعت و سانترفیوژها را مایه اقتدار نظام ما نمی دانند. این ها باعث شده ارکان رژیم منحوس صهیونیستی به لرزه بیفتد و آنها طمع کنند که اینها را از ما بگیرند.

2694_852

وی در ادامه از کنارگذاشتن دانشمندان هسته ای انتقاد کرد و گفت: این جوانان مومن علیرغم میل باطنی شان مجبورند در جاهای دیگر مشغول شوند. اگر روزی باردیگر به حضور این جوانان نیاز شد آیا آنها رغبت می کنند که برگردند؟ برای ما مشکل است که راجع به این مسائل سکوت کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به ریاست خود بر سازمان انرژی اتمی در دولت قبل گفت: برنامه ما در دولت دهم این بود که اندازه نیازمان غنی سازی کنیم. عقلای کشور تصمیم گرفتند که غنی سازی ۲۰ درصد را از نظر وزنی ۳ برابر کنند چون راکتور تحقیقاتی تهران به آن نیاز داشت. ما از اول گفته بودیم که نمی خواهیم تا ابد غنی سازی ۲۰ درصد را ادامه دهیم. این شد قدرت ما و مایه چانه زنی ما در مذاکرات. ما می خواستیم اگر اوضاع به گونه ی دیگر پیش رفت که غنی سازی ۵۶ درصد هم انجام دهیم.

وی ادامه داد: بزرگترین دستاورد اراک این بود که به جامعه فنی و مهندسی ما شجاعت داد اینها با پرداختن به تجهیزات راکتور اراک چیزهایی زیادی را کشف کردند.

در انتقاد به آقای جلیلی می گفتند در مذاکرات انشا خوانده است/ آقای جلیلی در زمینه های مختلف با دست پر به مذاکره می رفت.

فریدون عباسی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران در جشن هسته ای در دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: اینکه می گویند رشته آقای جلیلی فقه و اصول بوده است و در مذاکرات انشا خوانده است اصلا اینگونه نیست.

2726_463

وی ادامه داد: آقای جلیلی در زمینه های گوناگون از متخصصین دعوت می کرد جلسه می گذاشت نیازهای آنها را می گرفت و با دست پر برای مذاکره می رفت.

فریدون عباسی تصریح کرد: جلیلی اختیار کامل داشت یعنی می توانست در یک روز پرونده هسته ای را حل کند چون مقدمات لازم را فراهم کرده بود و برای هر خواسته ۵+۱ پاسخ های لازم را داشت.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران گفت: بزرگترین دستاورد اراک این بود که به جامعه فنی و مهندسی ما شجاعت داد اینها با پرداختن به تجهیزات راکتور اراک چیزهایی زیادی را کشف کردند.

وی افزود: در دوره آخر دولت هشتم که دکتر روحانی مسئولیت مذاکرات را به عهده داشتند تئوری تعطیلی داشتند یعنی دیدگاهشان این بود چون مناقشه است تعطیل می کنیم.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: توافقنامه های سعدآباد و بروکسل را بررسی کنید هر چه که ما آنجا کوتاه آمدیم آنها علیه ما قطعنامه صادر کردند و می خواستند پرونده ما را به شورای امنیت بفرستند.

وی ادامه داد: بالاخره در پایان دولت هشتم تصمیم گرفته شد این تعلیق ها را برداریم و به کار خودمان بپردازیم و بعد از ۸ سال کار خود را تثیبت کردیم و امروز آنها نمی گویند صنعت هسته ای نباید داشته باشید بلکه می گویند تو رو خدا روی همین مقدار غنی سازی بمانید و بالاتر نروید این اقتدار جمهور اسلامی است.

عباسی گفت: دوباره همان تیم فکری روی کار آمده است به نظر من به عقل جمعی در زمینه هسته ای مراجعه نکرده اند و به دستاوردهای هسته ای ما توجه نکرده اند حتی به انتخابات سال ۹۲ هم توجه نشده است.

وی ادامه داد: این حماسه بزرگی که در انتخابات مردم رقم زدند و انتخابات را علی رغم اینکه دشمن می خواست اغتشاش به وجود بیاورد در نهایت آرامش برگزار کردند اما با هوشمندی مردم این بحران هم سپری شد تا دشمن نتواند از ما امتیازی بگیرد.

تیم مذاکره کننده کلاسور آقای جلیلی را می گرفت برای هر بند چند گزینه داشت

عباسی تصریح کرد: تیم مذاکره کننده اگر کلاسور اقای جلیلی را می گرفت و مطالعه می کرد برای هر بندی چند گزینه می دید و می توانست با دست پر تری به مذاکره می گرفت و دستاورد بهتری نصیبمان می شد.

وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده بدون توجه به گزارش آمانو در سال ۲۰۱۱ رفته مذاکرات کرده است و تمام دستاوردها را یکجا داده و آمده است دیگری چیزی ندارد که برود چانه زنی کند.

متن بیانیه لوزان را بخوانید متوجه می شوید یک متن تعهدآور است/ فردو اساسا برای تحقیق ساخته نشده است.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران عنوان داشت: این متن را توافق نامه نمی گویند چون توافق را مجلس باید تصویب کند این یک سیاستی است شما ببیند اسم توافق ژنو را اقدام مشترک گذاشتند اسم توافق لوزان را بیانیه نهادند اما اگر متن را بخوانید می بینید که تعهدآور است.

وی ادامه داد: فردو اساسا برای تحقیق و توسعه نیست کدام عاقلی ۱۰۰ متر زیر زمین تونل بکند بعد برود آنجا تحقیق فیزیک هسته ای کند فیزیک هسته ای اصلاً ربطی به صنعت هسته ای ندارد.

عباسی گفت: آیا برای حفظ صنعت هسته ای باید آن را به یک جریان خاص داد که می گوید سیاست من تعلیق و تعطیلی است؟ در سال ۸۳ هم این کار کردند ناموفق هم بود و مقام معظم رهبری موضع گیری کردند.

این دانشمند هسته ای افزود: جوانان دانشمندمان وقتی به خارج از کشور برای به دست آوردن دانش بیشتر می روند که فرصت های را در داخل از دست رفته می بینند.