«آشنا» به نمایندگان مجلس حمله کرد؛ نیلی رای نیاورد/مخالفت ۱۸۰نفری با وزیر پیشنهادی علوم؛۷۹ نفر موافق

برگزاری جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم زیر سایه حمله حسام‎الدین آشنا به نمایندگان مجلس، برگزار شد تا این اظهار نظر توهین آمیز نسبت به نمایندگان، در کنار ضعف مفرط اجرایی، سیاسی و فرهنگی گزینه پیشنهادی، زمینه ای برای اعتماد نمایندگان مجلس باقی نگذارد.

برگزاری جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم زیر سایه حمله حسام‎الدین آشنا به نمایندگان مجلس، برگزار شد تا این اظهار نظر توهین آمیز نسبت به نمایندگان، در کنار ضعف مفرط اجرایی، سیاسی و فرهنگی گزینه پیشنهادی، زمینه ای برای اعتماد نمایندگان مجلس به نیلی احمدآبادی باقی نگذارد. این در حالی بود که به علت دلخوری شدید نمایندگان از اظهارات شب گذشته مشاور رئیس‌جمهور، حسام‌الدین آشنا از مانیتور راهروهای مجلس این جلسه را پیگیری کرد و به توصیه دولتی‌ها وارد صحن مجلس نشد.

به گزارش رجانیوز، هر چند اصرار دولت بر معرفی گزینه‎هایی مشابه برای تصدی وزارت علوم که صلاحیت‎های لازم سیاسی، مدیریتی و فرهنگی را برای تصدی این وزارتخانه ندارند نشانه از لجبازی با مجلس در این موضوع است، با این حال نمایندگان مجلس نیز نشان داده اند به این راحتی زیر بار گزینه های فاقد صلاحیت برای تصدی وزارتخانه مهم علوم نمی روند، نکته ای که پیش از این زهر طبیب زاده، نماینده مردم تهران در مجلس آنرا اینگونه بیان کرده بود که «اگر ده گزینه شبیه فرجی دانا هم به مجلس معرفی شود، باز هم مجلس رای اعتماد به آنها نخواهد داد.»

جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان آغاز شد. نشست علنی صبح امروز مجلس با حضور ۱۹۵ تن از وکلای ملت رسمیت یافت که بر این اساس مجلس کار خود را با ۹۳ کرسی خالی آغاز کرده است.
به گزارش رجانیوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس ‌جمهور کشورمان دقایقی پیش، برای دفاع از برنامه‌های «محمود نیلی احمدآبادی» وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

محمدرضا باهنر و تنی چند از نمایندگان مجلس مجلس به استقبال رئیس‌جمهور رفتند.

علاوه بر وزیر پیشنهادی دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، سید محمود علوی وزیر اطلاعات، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، حسین فریدون، محمدرضا صادق و محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، رئیس جمهور کشورمان را برای حضور در این جلسه همراهی می‌کنند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به محض ورود رئیس جمهور به صحن علنی پارلمان به وی خیرمقدم گفت تا دقایقی دیگر به عنوان نخستین سخنران جلسه امروز، به دفاع از برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بپردازد. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، حجت‌الاسلام روحانی یک ساعت فرصت دفاع از نیلی‌احمدآبادی را دارد و سپس ۲ مخالف و ۲ موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر ۱۵ دقیقه سخنرانی خواهند کرد.

پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامه‌های وزیر پیشنهادی، محمود نیلی پشت تریبون خواهد رفت و حداکثر ۳۰ دقیقه فرصت دارد به تشریح سوابق و برنامه‌های خود، بپردازد.

در پایان نیز رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی بهارستان‌نشینان می‌گذارد.

رئیس‌جمهور: نمی‌خواهیم دانشگاه مرکز سیاست‌بازی باشد

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در مراسم رای اعتماد به وزیر علوم که صبح امروز (چهارشنبه) هفتم آبان ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز شد گفت: خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بناست بار مسئولیت سنگین اموزش عالی را بر دوش گیرد با هم به بحث و گفت‌وگو بنشینیم.

وی ادامه داد: سرآغاز سخنم را از معلم بزرگی آغاز می‌کنم، از سردار آزادی از پرچمدار ایستادگی مقاومت، از کربلایش، از عاشورایش و از بوی عطر ایستادگی و شهادت او و یارانش که این عطر روز به روز مشام انسان‌ها را در جامعه در مسیر هدایت معطر می‌سازد.

روحانی اظهارداشت: او بود که رضایت‌ها را در سایه رضایت آفریدگار جهان می‌دانست و می‌دید و از خود، یاران و اهل‌بیت و هرآنچه را که داشت در راه رضای حق فدا نمود و در آخرین لحظات گفت الهی رضا برضاک صبرا البلاک و لا معبود سواک یا غیاث‌المستغثین.

وی ادامه داد: بنابراین افتخار همه شیعیان و همه مسلمانان و همه آزادگان عالم به وجود مقدس ابی‌عبدالله‌الحسین و راه و مسیر اوست که راه او همانا راه پیامبر امیرالمومنین و امام مجتبی بود و در سراسر نهضتش به ما درس اخلاق، ادب، ایستادگی، فداکاری و حرکت برای مصالح اسلام را می‌دهد.

رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه امام حسین (ع) برای اصلاح جامعه حرکت کرد، تصریح کرد: او می‌خواست همه نیکی‌ها، خوبی‌ها در جامعه استقرار یابد و بدی‌ها از جامعه بزداید.

روحانی ادامه داد: مهم‌ترین هدف دولت، مجلس، قوای سه‌گانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران اصلاح جامعه، استقرار نیکی‌ها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است.

روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی هدف قوای سه‌گانه اصلاح جامعه است، گفت: هرکجا با هم بودیم و هر کجا دست به دست هم دادیم و هر کجا همدل، همنوا و دل‌ به هم دادیم آنجا پیروز صحنه بودیم.

وی افزود: در سیاست خارجی پیروز شدیم، در سیاست داخلی پیروز شدیم، در اقتصاد گام‌های مهمی به جلو برداشتیم و برای نه تنها امنیت کشور بلکه امنیت منطقه و جهان قدم‌های استواری برداشتیم و هر کجا خدای ناکرده بین ما اندک فاصله‌ای ایجاد شد دشمن از آن شکاف و از آن فاصله استفاده کرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: دولت همانطور که بار‌ها اعلام کرد در برابر مجلس شورای اسلامی راهش ادب، قانون و اخلاق است. بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است. این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می‌خواهد.

روحانی گفت: ‌ افکار عمومی نه فاصله را و نه خدای ناکرده لجبازی را می‌پسندد. این دولت اهل لجبازی نیست برای سؤال از وزرا و استیضاح از وزرا به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می‌گذارد.

وی افزود: منشا مشروعیت قانون و سیاسی را آرا و نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را جدا از مقبولیت اجتماعی نمی‌داند. امروز ما در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقه‌ای هستیم، شرایط جهانی به گونه‌ای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است و ما باید با شرایط جدید و وضع اقتصادی جهانی و نفت اقتصاد تنها حاکم نبوده و معمولا توطئه‌های جهانی نقش بسزایی دارد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در شرایط فعلی جهانی متاسفانه منطقه ما را ناامنی و بی‌ثباتی فرا گرفته است، از شمال آفریقایش تا خاورمیانه همسایگان شرقی و غربی ما از همه سمت ما مشکلات و ناامنی را شاهدیم. چشم امید دوستان و مسلمانان چشم امید مردم منطقه به ایران اسلامی، ‌ ملت بزرگ و متحد این سرزمین است و امروز به حمدالله ما شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری هستیم.

روحانی گفت: ما همگی هدف واحدی را دنبال می‌کنیم که بعد از رضایت حق رضایت عامه است. خشنودی خداوند و مردم همه هدف ماست و انشاءالله در کنار هم با توفیقات الهی و با توجهات حضرت ولی عصر (عج) با عنایت ارواح طیبه پیامبر اسلام، ائمه خدا ما می‌توانیم این راه را هر چند به دشواری طی و به مقصد برسانیم.

وی افزود: پارسال در چنین ایامی بود که در جمع شما نمایندگان محترم وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت. یکسالی از آن رای اعتماد گذشته است. گرچه نمایندگان محترم در مقطع دیگر در چارچوب حق قانونی اعتماد خود را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را ندادند و به ناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد.

وی افزود: امروز برای سومین بار است که برای این وزارتخانه من در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما این بار مسئولیت را بر دوش بگیرد معرفی خواهم کرد.

روحانی گفت: وزارت علوم از حساسیت خاصی برخوردار است و آن هم با یک جمعیت دانشجویی بالای ۴ میلیون نفر و آنهم با محققین و اعضای هیأت علمی ۷۰ هزار نفر جمعیت بسیار بزرگ برای آینده کشور اگر ما به فکر نشاط علمی و توسعه اقتصادی و اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد بنیان هستیم راهش از میان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌گذرد.

رئیس‌جمهور افزود: در انقلاب اسلامی در تحولات اسلامی همواره جزء پیشتازان بوده است. از سال ۴۲ به ویژه دانشگاه تهران در صحنه مبارزه بود و ما یادمان نرفته است که در بازگشت حضرت امام در مدرسه فیضیه دانشگاهیان عزیز در آن جشن شرکت کردند و با دسته گل قرمزی که به همراه خود به مدرسه آورده بودند وحدت اتحاد حاضر و دانشگاه را آنجا بنیان نهادند.

روحانی ادامه داد: دانشگاه نیاز دارد به اینکه مرکز علم و دانش باشد. امروز دانشگاه‌های ما از لحاظ کمیت وضعیت خوبی دارند و اگرچه از لحاظ تاسیسات و ساختمان ممکن است با فضا و صندلی خالی در دوره کار‌شناسی روبرو باشند اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه را در مسیر توسعه قرار دهیم.

وی ادامه داد: دانشگاه نیاز به یک فضای آرام دارد تا یک مرکز علمی، تحقیقی، اندیشه و دانش باشد.

روحانی گفت: ما نمی‌خواهیم که دانشگاه از مسائل سیاسی جدا باشد ولی باشگاه سیاسی هم نباید باشد. دانشگاهی می‌خواهیم آگاه به مسائل سیاسی که شعار‌هایش را از گروه‌های سیاسی نگیرد. اگر گروه‌های سیاسی می‌خواهند فعالیت‌های سیاسی کنند روش خودش را دارد که باید از آن راه عمل کنند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما از تشکل‌های دانشجویی استقبال می‌کنیم و به آن‌ها احترام می‌گذاریم. تمام کسانی که در وزارت علوم در این دولت مسئولیت داشتند تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی باشد.

روحانی خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم دانشگاه به تولید متصل باشد و پیشرفت علمی در کتاب‌ها و مقالات منحصر نماند و تا تولید و بازار ادامه پیدا کند. می‌خواهیم دانشگاه به صنعت، کشاورزی و خدمات متصل باشد.

رئیس ‌جمهور افزود: ما می‌خواهیم دانشگاه‌ها به نیازهای امروز جامعه و کشور توجه کند. ما نیاز به دکترین جدید در آموزش عملی و برنامه‌ریزی جدید داریم.

وی گفت: ما نمی‌خواهیم دانشگاه مرکز سیاست‌بازی و جولان‌گاه این جناح و آن جناح باشد. می‌خواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم شود.

روحانی تصریح کرد: هرکسی که مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایسته‌سالاری است و این جناح و آن جناح فرقی برای ما ندارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه من به سه وزیر قبلی که معرفی شد سفارشات مساوی داشتم افزود: من به آن‌ها گفتم می‌خواهیم کیفیت علمی دانشگاه ما افزایش پیدا کند و ما به دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی هستیم به آن‌ها گفتم دانشگاه باید مومن و پایبند به اصول انقلاب و نظام و خدمت‌گذار ملت باشد.

وی تصریح کرد: کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت لازم، تعهد لازم و علم و دانش کافی را داشته باشد. معتدل باشد و افراطی نباشد. دولت ما هم امروز فراجناحی است و از هر دو جناح معتدلین در آن حضور دارند.

روحانی ادامه داد: امروز از نمایندگان یک رای فراجناحی درخواست می‌کنم تا دانشگاه ما بتواند در مسیری استوار، پایدار و بلندمدت حرکت کند.

روحانی با بیان اینکه دانشگاه و آموزش عالی برای توسعه و پیشرفت کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: آقای نیلی احمد‌آبادی جزء دانشمندان کم‌ادعای ماست که ۸۰ مقاله ISI و ۹۰ مقاله علمی و پژوهش‌های بسیاری زیر نظر او انجام شده است. خوشحالم که دانشگاه را با صنعت همراه کرده است جایی که دانشگاه باید دست به دست صنعت بدهد و مدیریت و اقتصاد را بهبود بخشد.

وی با اشاره به مدارج علمی وزیر علوم پیشنهادی در دانشگاه شریف و همچنین در ژاپن خاطرنشان کرد: یکی از شرایط فردی که مدیریت را برعهده می‌گیرد آن است که خود فرد باید دانشمند، صاحبنظر و صاحب فکر باشد و نیلی احمد‌آبادی این قدرت و مدیریت را دارد چرا که وی مدیریت را از رده‌های پایین به بالا طی کرده است.

روحانی با اشاره به سابقه حضور وزیر علوم معرفی شده در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: خوشبختانه وی فرد انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس است چرا که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است که کسانی بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که هم انقلاب را باور داشته باشند هم پایبند به اصول بوده و هم ولایی و ولایتمدار باشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: من یکی از افتخاراتم این است که وزرایم در دولت میدان جنگ و جهاد را تجربه کرده‌اند و آشنایی من با آن‌ها به آن زمان برمی‌گردد. می‌بوسیم کفشی را که بر روی آن کفش غبار و گرد میدان دفاع مقدس نشسته باشد.

روحانی خاطرنشان کرد: با کاندیدایی در این زمینه مواجه هستیم که دارای سوابق انقلابی و حضور در میدان جنگ، دفاع مقدس و ایثار و فداکاری بوده است و فردی اخلاقی و معتدل است که از اخلاق حسنه اسلامی برخوردار است و باید فردی انتخاب شود که بتواند این مسیر را با اعتدال به مقصد برساند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: نکته‌ای را می‌خواهم بگویم که مخاطب من نه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نه ملت است بلکه برخی رسانه‌ها هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی‌دهند در حالی که بسیار مهم است ما اصل صداقت و راستگویی را در همه جامعه مدنظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: اگر درباره فردی قضاوت می‌کنیم از وزارت علوم، از دولت، از نظام و از نیلی احمد‌آبادی مهم‌تر اخلاق است که در راس اخلاق نیز راستگویی و امانتداری است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اینکه کسی رکوع و یا سجودش طولانی‌تر است و یا نماز مستحبی بیشتری می‌خواند با اینکه ارزش محسوب می‌شود اما هم پیامبر (ص) و هم امام صادق (ع) فرموده‌اند که معیار شما طول رکوع و سجده افراد نباشد.

وی ادامه داد: بر اساس سفارش پیامبر باید نگاه‌مان به راستگویی و امانتداری افراد باشد که دو اصل مهم برای قضاوت نسبت به مردم است چه در جایگاه مخالف قرار داشته باشیم و چه در جایگاه موافق.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اخبار برخی از رسانه‌ها درباره گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم‌، گفت: در برخی رسانه‌ها آمد که آقای نیلی‌احمدآبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای وزارت علوم نیست و دولت وی را برای دستگرمی به مجلس می‌فرستد و بعد از آن می‌خواهد فرد دیگری را معرفی کند.

روحانی با دروغ خواندن این ادعای مطرح شده، تصریح کرد: آقای نیلی منتخب من و مطلوب من بوده و بنده وی را دعوت کردم و همه تحقیقات به من می‌گوید که وی لیاقت‌های لازم را دارد ولی حالا چرا باید یک دروغی را علم کنیم و بگویند که هدف و مطلوب نهایی دولت آقای نیلی نیست.

وی با بیان اینکه از نظر من آقای نیلی شخصی شایسته است که می‌تواند به خوبی بار مسئولیت را به دوش بگیرد، ‌اظهار داشت: به شرح حال و زندگی آقای نیلی نگاه کنید و می‌بینید که وی شخصیت مناسبی برای این سمت است.

وی ادامه داد: چرا نسبت به گذشته افراد اتهام بزنیم؛ والله، بالله، تالله باید روزی در نزد خداوند پاسخگو باشیم.

رئیس‌جمهور گفت: آقای رسانه محترمی که آزاد می‌دانی هر چیزی را بنویسی؛ کسی که کاری را انجام نداده چرا به آن اتهام می‌زنید؟

روحانی ادامه داد:‌‌ همان حساسیت‌هایی که مجلس دارد دولت و بزرگان نیز دارند و ما در یک مسیر هستیم؛ مگر دولت و مجلس از هم فاصله‌ای دارند؟

وی با بیان اینکه نیلی فردی لایق، باتجربه، شایسته، توانمند از لحاظ علمی و مدیریتی و پایبند به انقلاب و فرامین و دستورات رهبری است، اظهار داشت: آقای نیلی فردی آماده برای فداکاری و معتدل و اخلاقی است که می‌تواند اداره این وزارتخانه مهم را بر عهده گیرد و من از نمایندگان درخواست می‌کنم با رأی قاطع خود به آقای احمدآبادی مردم، دانشگاه و دولت را خوشحال کنند.

اکبریان: «آشنا» برای نمایندگان مجلس دایه مهربان‌تر از مادر نشود

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه رأی اعتماد به محمود نیلی‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در مخالفت با وزیر پیشنهادی در ابتدا از رئیس مجلس خواست تا به نمایندگان تذکر دهد که به سخنان وی توجه داشته باشند و پس از تذکر لاریجانی به نمایندگان ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله (ع) گفت: خدایا تو شاهد باش اگر احساس تکلیف نمی‌کردم در این سنگر برای مخالفت نمی‌آمدم ولی وظایفی را به دوش داریم که باید دفاع از نظام و انقلاب بیان کنم.

وی خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: حرف‌هایی درباره آشنا مشاور شما دارم، وی نباید دایه مهربان‌تر از مادر برای نمایندگان باشد. به نمایندگان توصیه نکند که چه کار کنند، نمایندگان دولتی نیستند و نخواهند بود، نمایندگان سرباز ولایت و نوکر مردم هستند.

وی ادامه داد: وزارت علوم از وزارتخانه‌های اساسی و زیربنایی کشور است، اساتید بزرگی تربیت شده و وجود دارند ولی متأسفانه با وجود شعارها در دولت یازدهم به جای توجه به مأموریت اساسی وزارت علوم این وزارتخانه فقط به دنبال جریان‌سازی است.

اکبریان عنوان کرد: مگر مقام معظم رهبری تذکر ندادند که دانشگاه جولانگاه احزاب نباشد؟ چرا توجه نمی‌کنید؟ چرا عده‌ای به دنبال این هستند که دانشگاه جولانگاه احزاب شود؟

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شناخت سیاسی در دانشگاه با جولانگاه بودن فرق می‌کند، گفت: ما به فرجی‌دانا رأی دادیم ولی استیضاح وی را هم امضا کردیم زیرا با کسی تعارف نداریم، زمانی احساس کردیم فرجی‌دانا می‌تواند از شرایط جولانگاه احزاب بودن دانشگاه جلوگیری کند ولی نکرد.

وی اظهار داشت: خدایا شاهد باش کسی به دنبال بورسیه نبوده است ولی این همه علیه مجلس تبلیغ می‌کنند که استیضاح به دلیل بورسیه بود، ما به عنوان تکلیف این کار را کردیم و قوه قضائیه باید متخلفان بورسیه را بگیرد و پدرشان را هم دربیاورد.

اکبریان گفت: متأسفم که در وزارت علوم و بعضی سازمان‌ها صحبت از فرمایشات مقام معظم رهبری می‌شود ولی در عمل چیزی وجود ندارد.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نیلی‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، گفت: همکاری سپاهی من! چرا از فتنه تبری نمی‌جویی؟ این مسئله را علنی بگو، مگر تذکر مقام معظم رهبری به دولت بحث فتنه نبود؟ باید به این مسئله توجه کنیم، ما هم پیرو فرمایش مقام معظم رهبری هستیم.

وی افزود: نیلی‌احمدآبادی ۴ ماه به عنوان سرپرست دانشگاه تهران است که سه ماه از این زمان می‌‌گذرد، در طول تاریخ دانشگاه تهران برای اولین بار است که این دانشگاه با ۹ ماه سرپرست اداره می شود، چرا افراد شایسته، لایق و انقلابی انتخاب نمی‌کنید که از شورای عالی انقلاب فرهنگی رأی اعتماد بگیرد؟ به دنبال چه چیزی هستید؟

اکبریان عنوان کرد: در دانشگاه تهران شخصی را انتخاب می‌کنیم که روزنامه‌ها می‌نویسند: «رهبر رفت،  امید آمد» البته منظور از رهبر، فرهاد رهبر رئیس سابق دانشگاه تهران است، ما از این مسائل به سادگی نمی‌گذریم.

نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای نیلی‌احمدآبادی! شما خود را پاسدار معرفی کردید. من هم پاسدار هستم و شما را می‌شناسم. ولی اگر حتی یک بسیجی در کنار شما در جبهه به شهادت رسید باید قدر بسیجی را می‌دانستید.

وی با بیان اینکه ویژگی پاسداران صداقت و ولایت‌پذیری است، افزود: آقای نیلی‌احمدآبادی! اگر شما ولایت پذیر هستید صادقانه بگویید که از فتنه تبری می‌جویم، شما سردمدار نوشتن نامه به مقام معظم رهبری علیه بسیج بودید،‌اگر قدر بسیج را می‌دانستید در جریان اوج فتنه آن نامه را نمی‌نوشتید.

وی افزود: شما به روحانی هم نامه نوشتید و مطالبی را به کار بردید که بویی از مسائل اسلامی در آن نیست، شما در حمایت از میلی‌منفرد نامه می‌نویسید کسی که سردمدار جریان فتنه بود، بله خنده‌دار است و برخی باید بخندند.

اکبریان ادامه داد: شما به عنوان سرپرست دانشگاه تهران ۲۵ نفر از نیروهای ارزشی را عزل کردید، آقای د.س که در جریان فتنه و ۱۸ تیر زندانی شده دستور بازگشت به کار دادید و می‌گویید اینها حر هستند، حر توبه کرد ولی این افراد توبه نکردند، اگر توبه کنند نظام آنها را می‌بخشد.

وی اضافه کرد: کسی که هنوز توبه نکرده و به دنبال فرصت برای ضربه زدن به انقلاب است را بر سر کار می‌آورید و ما بنشینیم و تماشاچی باشیم؟

اکبریان اظهار داشت‌: وقتی عزای عمومی برای درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی اعلام شد انجمن اسلامی دانشگاه تهران در پردیس کرج مراسمی برگزار کرد که نمی‌گویم مراسم رقص بود ولی جشنی را برگزار کرد که به مقدسات کشور توهین شد.

نماینده مجلس اضافه کرد: آیا دانشجویان جدیدالورود جرأت چنین کاری را دارند که عکس نخست‌وزیر امام را با شعارهایی برای رهایی وی از زندان در دست بگیرند؟ این مسائل ساخته و پرداخته است.

وی گفت:‌همایش پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در حمایت از فتنه‌گران بود، شما به رئیس این دانشگاه اجبار کردید این کار را انجام دهد زیرا چند سال اجازه این کار داده نشد.

اکبریان گفت:‌آقای نیلی‌احمدآبادی برداشتن حجاب از سر دختران برنامه شماست؟ شما می‌گویید از این مسائل خبر ندارم، شما که از این جا تا کرج را نمی‌توانید اداره کنید کشور را چگونه می‌توانید مدیریت کنید؟

وی افزود: برای تمام صحبت‌هایم مدارک هم ارائه می‌دهم،‌شما هیچ برنامه‌ای راجع به مأموریت وزارت علوم، گسترش آموزش عالی، تولید علم، بهبود وضعیت دانشجویان و اساتیدو کاهش خروج نخبگان ندارید.

اکبریان خطاب به نمایندگان مجلس اظهار داشت:‌ ما می‌خواهیم دل خانواده شهدا و نیروهای ارزشی مردم عزیز را خوشحال کنید و به نیلی احمدآبادی همکار باسابقه من در سپاه رأی عدم اعتماد بدهید.

نبویان: نیلی نمی‌تواند در دانشگاه‌ها آرامش برقرار کند

حجت‌الاسلام  سید‌ محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در  مخالفت با انتخاب نیلی به عنوان وزیر علوم اظهار داشت: یکی از نکات مهم در رابطه با آقای نیلی عدم توجه وی به ارزش‌های اسلامی در زمان مدیریتش در پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران بود، وی یک معاون خانم داشت که در عین اینکه حجاب خود را رعایت نمی‌کرد، با مردان نامحرم نیز دست می‌داد.

وی افزود: برگزاری اردوهای مختلط از جمله سفر به ترکیه و برگزاری مراسم‌های مختلط از جمله عملکرد‌هایی است که ما در زمان مدیریت نیلی در این دانشکده شاهد بوده‌ایم.

نبویان تصریح کرد: نیلی به اندک بهانه‌ای برای برگزاری کارهای مختلط دانشجویان مجوز صادر می‌کرد، مانند جشنواره‌ها، کنسرت‌های موسیقی، اردوهای تفریحی.

وی گفت: آرامش در دانشگاه نیاز است، وقتی آرامش باشد سبب رشد و تولید علم می‌شود، آرامش لازمه اساسی برای دانشگاه و تولید علم است، اگر عده‌ای بخواهند با کارهای سیاسی آرامش را بر هم بزنند، کار خلافی انجام داده‌اند.

نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: با وجود اینکه در دولت شعار اعتدال داده می‌شود، اولین کسی که برای وزارت علوم معرفی شد نیلی منفرد است که خودش می‌گوید من در تحصنی که بعد از فتنه در دانشگاه بود حضور داشتم و دستگیر شدم. آیا ایشان می‌تواند آرامش را به دانشگاه بیاورد.

وی ادامه داد: بعد از نیلی توفیقی معرفی شد که سخنران همایشی بود که در آن سخنرانی به نظام تهمت دستکاری در آرا را زد و بعد فرجی دانا که سوابقش مشخص است و بعد نجفی که امضاکننده نامه‌ای است که در آن نوشته نظام جمهوری اسلامی وحشی است و مدرک آن هم وجود دارد البته خودش هم امضای این نامه را قبول دارد.

وی در خاتمه بیان داشت: سوابق نیلی نیز برای ما روشن و موجود است. وی نامه‌ای را که اغتشاشگران به رهبری می‌دهند امضا می‌کند و بسیاری دیگر از کارهایی که مدارک آن موجود است.

تکذیب نجفی درباره امضای نامه حمایت از فتنه ۸۸

محمود نبویان نماینده مردم تهران در جریان بررسی صلاحیت و برنامه‌های محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی علوم، گفته بود در جریان فتنه ۸۸ آقای نجفی سرپرست فعلی وزارت علوم نامه ای را امضا کرده که در آن نامه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را وحشی معرفی کردند.

به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت در سخنانی اعلام کرد: نقلی شده که آقای نجفی نامه‌ای را امضا کرده است، آقای نجفی به ما پیغام داده که نامه‌ای را امضا نکرده که البته قبلا هم این موضوع را گفته بود.

نکو: حضور نیلی در وزارت علوم انقلابی در حوزه علم بپا خواهد کرد

ابراهیم نکو نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان در موافقت با محمود نیلی احمد‌آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری همه نمایندگان را به رعایت آئین‌نامه داخلی مجلس دعوت کرد و اظهار داشت: دوستان و همکاران همگی ما قسم یاد کرده‌ایم و باید به این قسم عمل کنیم.

وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید از نظام، کشور و ملت دفاع کرده تا حقوق آنها تضییع نشود، ابراز تاسف کرد و افزود: ما برخی مواقع اظهار‌نظر‌هایی که از سوی افراد مطرح می‌شود را محکوم می‌کنیم اما خود ما بعد از زمان معرفی وزیر پیشنهادی علوم از طریق رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها خواب راحت را از نمایندگان می‌گیریم.

نماینده رباط‌کریم اضافه کرد: از زمانی که نام این وزیر پیشنهادی محترم مطرح شد، خبرگزاری‌ها در خبر‌هایی یک تفکر و اظهار‌نظر را به کل کمیسیون تعمیم دادند، البته در یک جا دروغ آشکار می‌شود، اما این اقدام به صلاح نیست.

نکو با بیان اینکه تعمیم نظر یک نفر به کل کمیسیون غلط است تصریح کرد: تا آنجا که من می‌دانم کمیسیون آموزش با وزیر پیشنهادی موافق است.

وی عمل به وظیفه نمایندگی را تعهدی دانست که ملت به وکلای خود سپرده‌اند و در همین زمینه گفت: نمایندگان باید هوشیار باشند، زیرا قطعا اظهار‌نظر یک فرد ملاک نظر همگان نیست.

نماینده رباط‌کریم در مجلس با تمجید از برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم خواستار رأی مثبت همکاران خود به محمود نیلی احمد‌آبادی شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه دولت نهایت تعامل با مجلس شورای اسلامی را مدنظر دارد، تصریح کرد: برخی قضاوت می‌کنند که در آینده چنین خواهد شد، حال من می‌پرسم آیا چنین رویکردی صحیح است؟

وی ادامه داد: ما ابزارهایی برای نظارت داریم و اگر کسی روزی از خط قرمز‌ها عبور کرد مقابلش می‌ایستیم اما در حالت کلی باید برنامه‌ها و سوابق افراد را بررسی کنیم.

نماینده رباط‌کریم با بیان اینکه رئیس‌ جمهور امروز یکی از نام‌آور‌ترین روسای جمهور دنیا شده است، تصریح کرد: امروز فضای تعامل فراهم است و من در همین زمینه از نمایندگان می‌خواهم در لبیک به خواست مردم، دانشگاهیان و دانشجویان به وزیر پیشنهادی علوم رای مثبت دهند.

نکو رأی مثبت به وزیر پیشنهادی علوم را محقق‌کننده خواست مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری دانست و اضافه کرد: حضور آقای نیلی انقلابی در حوزه دانشگاهی بپا خواهد کرد و امیدواریم این موضوع محقق شود.

ادعای نظر مثبت کمیسیون آموزش نسبت به وزیر پیشنهادی علوم تکذیب شد

در پی اعلام خبری مبنی بر اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نظر مثبت خود را نسبت به معرفی محمود نیلی‌احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری  مطرح کرده است، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این خبر را تکذیب کرد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه خانه ملت) و در جریان بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، به نقل از محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: آقای زاهدی اعلام کرده که کمیسیون متبوعش نظر مثبتی را نسبت به معرفی نیلی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، اعلام نکرده است.

پس از این سخنان لاریجانی، نمایندگان با صدای بلند احسنت ‌احسنت می‌گفتند.

عثمانی: وزیر پیشنهادی به طور روشن درباره فتنه اظهارنظر کند

محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه) در صحن علنی در جریان جلسه رأی اعتماد به محمود نیلی‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در موافقت با وی پس از تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان اظهار داشتت: این جلسه، جلسه رأی اعتماد به وزیر علوم است، اما گویی به جلسه محکومیت جریان فتنه تبدیل شده است.

وی با تأکید بر اینکه جریان فتنه محکوم است، افزود: اینکه صحبت هر وزیری که می‌شود ما بحث فتنه را پیش بکشیم بحثی انحرافی است، اگر آقای نیلی خود را از فتنه مبرا نمی‌دانست، قطعاً رئیس‌ جمهور ایشان را به مجلس معرفی نمی‌کرد.

عثمانی با درخواست از نیلی احمدآبادی برای اظهارنظر شفاف در قبال موضوع فتنه به منظور برطرف شدن سوءتفاهم‌ها خاطرنشان کرد:‌ وزیر علوم باید وزیری علمی، مستقل و غیرسیاسی باشد تا بتواند سکان مهمترین وزارتخانه دولت را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به سخنان اکبریان ـ مخالف وزیر پیشنهادی ـ که گفته بود نیلی برنامه‌ای برای وزارت علوم ندارد، خاطرنشان کرد: حدس می‌زنم برنامه آقای نیلی به دست برخی مخالفان نرسیده است، چراکه اتفاقاً ایشان دقیق‌ترین و اجرایی‌ترین برنامه را برای وزارت علوم دارد. نماینده بوکان در مورد دست دادن خانمی با آقایان در زیرمجموعه نیلی احمدآبادی که مورد استناد یکی از مخالفان قرار گرفته بود، گفت: این موضوع چه ربطی به ایشان دارد؟ مگر جاهای دیگر این طور نمی‌شود؟ در زیرمجموعه همه آدم‌ها تخلف صورت می‌گیرد، ولی اگر قرار باشد به خاطر هر تخلفی افراد را عزل کنیم که دیگر مسئولی باقی نمی‌ماند.

وی با اشاره به مراسم دانشجویان جدید‌الورود بیان داشت: مگر مراسم جدیدالورودها همه جا مختلط نیست؟ مگر در ایران زندگی نمی‌کنیم؟ مراسم فارغ‌التحصیلی همه جا مختلط است. مگر کنسرت‌های موسیقی در کشور مختلط نیست؟

عثمانی با تأکید بر اینکه اگر نگاه سیاسی را بزداییم وزیر پیشنهادی هیچ مشکلی ندارد گفت: البته با عینک سیاسی به هر وزیری که معرفی شود رأی اعتماد نمی‌دهیم.

وی از شرایط سخت دولت به واسطه انبوه مطالبات مردم، انبوه مشکلات، بدهی‌ها و کاهش درآمدهای دولت سخن گفت و تصریح کرد: این دولت چیزی را به ارث برده است که هر دولت دیگری به ارث می‌برد دوام نمی‌آورد.

نماینده بوکان ادامه داد:‌ اگر پاسدارهای گذشته را قبول نداشته باشیم دیگر چه کسی باقی می‌ماند؟ آقای نیلی که همه عمرش را صرف علم و صنعت کرده است و ۹۰ مقاله علمی و پژوهشی دارد؛ دیگر چه می‌خواهیم از وزیر علوم؟

وی با تقاضا از نیلی احمدآبادی برای پاک کردن وزارت علوم از نیروهای جناحی برای کمک به نظام در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس، تصریح کرد: برخی به نامه امضا شده از سوی ایشان به رهبری اشاره کردند؛ چرا متن آن نامه را نمی‌خوانند، در این نامه تقاضای جلوگیری از برخورد خشن با دانشگاهیان شده است، مگر برخورد خشن نشد؟ مگر حمله شبانه نشد؟ مگر لشگرکشی نیروهای غیردانشگاهی به دانشگاه صورت نگرفت؟ آیا اینها فتنه است؟ عثمانی با تأکید بر اینکه وزیر پیشنهادی علوم نه به فتنه ربط داشته و نه ربط پیدا خواهد کرد، گفت: من از ایشان می‌خواهم به طور واضح موضع خود را نسبت به فتنه روشن کند تا آنها که کمر همت برای زمین زدن دولت بسته‌اند موفق نشوند زیرا موافقان و مخالفان بر این نکته اتفاق نظر دارند.

حیدری: رئیس‌ جمهور فردی کارآمدتر را برای وزارت علوم معرفی کند

عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در مخالفت با انتخاب نیلی‌ احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: پیام عاشورا دفاع از ارزش‌های الهی و قوام‌بخشی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پرهیز از هر نگاه و عملی است که می‌تواند زمینه تضعیف نظام جمهوری اسلامی را رقم بزند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند ما مجلسی می‌خواهیم که سالم و صالح و در کنار دولت باشد، همچنین ایشان فرمودند که دولتی می‌خواهیم که نقاط مثبت دولت‌های گذشته را داشته باشد، منهای سوابق منفی آن.

نماینده بوشهر تصریح کرد: اگر ما مجلسیان و دولتیان به اوامر رهبری نه در ظاهر بلکه در عمل، عمل کنیم با هماهنگی بیشتر می‌توانستیم امور را سامان دهیم و آرامش و آسایش مردم را به وجود آوریم.

جمیری با اشاره به لزوم هماهنگی بیشتر دولت و مجلس برای معرفی وزیر علوم گفت: چه ایرادی دارد دولت هنگامی که قرار است یک وزارتخانه‌ای سامان یابد با هماهنگی با نهادهای مربوطه از جمله مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به معرفی وزیر کند تا همه از عملکرد ما راضی شوند.

وی افزود: اگر هماهنگی‌ها اتفاق می‌افتاد ما شاهد معرفی یک وزیر کارآمد، توانمند، عالم و با سابقه درخشان در دفاع از ارزش‌های الهی در نظام جمهوری اسلامی بودیم و دیگر جای نگرانی برای کسی وجود نداشت.

نماینده مردم بوشهر ادامه داد: اگر هماهنگی‌های ما بین دولت و مجلس رقم می‌خورد موضوع استیضاح وزیر علوم سابق به بورسیه‌ها ارتباط داده نمی‌شد.

جمیری در ادامه خاطرنشان کرد:‌ چرا می‌خواهیم به اسم اعتدال اینگونه نشان دهیم که ما برای آرامش دانشگاه‌ها به این جناح و آن جناح توجه نداریم، این درست است که دانشگاه به هیچ جناحی ارتباط ندارد، اما دانشگاه میدان دفاع از ارزش‌های الهی و دفاع از مقام معظم رهبری است، دانشگاه جایی است که باید در آن نیروهای متدین تربیت شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه چرا باید به اسم اعتدال میدان را برای نیروهای ارزشی ببندیم، گفت: ما باید میدان را برای نیروهایی که علم دفاع از ارزش‌های انقلابی را بلند کردند باز کنیم، ما نباید به اسم اعتدال متدینان و معتقدان به نظام را از میدان خارج کنیم.

جمیری در پایان گفت: ما از رئیس جمهور می‌خواهیم وزیری کارآمدتر و ارزشی‌تر را برای وزارت علوم به مجلس معرفی کند.

نادران: همان موقع می‌گفتید استیضاح کنید بدترش را معرفی می‌کنیم

الیاس نادران از نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی علوم در نطق خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم امروز مجلس به هر تصمیمی که برسد خیر و صلاح مملکت و نظام آموزش عالی کشور در آن باشد، گفت: وقتی جناب آقای نیلی معرفی شدند من با هیئت رئیسه صحبت کردم و استدعا داشتم که اگر آیین‌نامه داخلی مجلس اجازه می‌دهد بعد از فرمایشات رئیس جمهور و سخنان آقای نیلی بدون بحث رای بگیریم.  چرا که اینگونه نه وقت مجلس گرفته می‌شود و نه برخی کدورت‌ها پیش می‌اید و ما به سمت بحث اصلی می‌رویم که انشاءالله دولت گزینه اصلی خود را معرفی خواهد کرد.

وی افزود: ملاحظات بین‌المللی و مسائل معیشتی کشور و طرح و لوایحی که در دستور کار مجلس است، برای ما اولویت دارد. مجلس تمام وقت هم لوایح تقدیمی دولت در حوزه اقتصادی و هم لوایح اساسی در دست بررسی را پیگیری می‌کند ولی متاسفیم که وقت اعضای دولت و همچنین نمایندگان مجلس گرفته می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه امروز فرمایشات خوبی را از سوی رئیس‌جمهور شنیدیم، گفت: کاش ایشان تشریف داشتند در حضور خودشان صحبت می‌کردم، ولی این فرمایشات خوب را کاش در جمع نخبگان، در جمع مردم زنجان هم می‌شنیدیم، فرمودند:  حرف‌هایی که اینجا باید بزنیم جای دیگر زدیم و حرف‌هایی که جای دیگر باید بزنیم اینجا می‌زنیم؛ شما از مجلس در بین مردم باید دفاع می‌کردید.

نادران خطاب به رئیس‌جمهور گفت: شما باید در جلسه استیضاح که از شما خواهش شد تشریف بیاورید و حتی نمایندگان استیضاح‌کننده پذیرفتند به جای چهارشنبه جلسه در روز سه‌شنبه تشکیل شود ولی شما از سه‌شنبه مجددا به چهارشنبه بازگرداندید تا در جلسه استیضاح شرکت نکنید و به سفر خود رفتید. بعد می‌آیید هر تریبونی که گیر می‌آورید علیه مجلس صحبت می‌کنید و سپس صحبت از وحدت و همدلی می‌کنید.

«امان از دست مشاورین و ماادراک من مشاور؛ می‌گویند گزینه اصلی‌مان آقای نیلی است، اگر کسی یک وزیری را به مجلس معرفی می‌کند و از نمایندگان رای می‌خواهد آیا آتش تهیه ایجاد می‌کند در هر نقطه‌ای و تریبونی که گیر بیاورد به مجلس و حق و ناحق حمله کند.»

وی با اشاره به انتقادهای صورت گرفته نسبت به طرح حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر توسط برخی از اعضای دولت، گفت: مگر شما در مجلس نماینده ندارید بیاید از تریبون استفاده کند و صحبت کنید چرا مجلس را متهم می‌کنید؟ چرا حاشیه‌سازی می‌کنید برای مجلس؟ بورسیه‌ها چه ربطی به استیضاح آقای فرجی دانا داشت؟

نادران ادامه داد: همان موقع استیضاح فرجی دانا به ما گفتید که اگر استیضاح کنید بدتر از آن را می‌آورم و به وعده خود عمل کردید و اتفاقا در این مورد صادق بودید دولت راستگویان یعنی همین.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه مجلس فارغ از همه این حاشیه‌سازی‌ها به وظیفه اصلی خود عمل خواهد کرد، خطاب به نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: اگر می‌گویید گزینه اصلی هستید، بفرمایید امتیازتان پیش آقای فرجی دانا چیست؟ مدیرترید، توانمندترید؟ سابقه مدیریتی شما در دانشکده مشخص است.

وی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی مبنی بر اینکه اگر معاونی کاری کرد چه ربطی به رئیس دارد، گفت: پس به چه کسی ربط دارد آقای عثمانی؟ چرا چنین فضایی ایجاد شد که آنها بتوانند چنین کارهایی انجام دهند. رهبری معظم انقلاب بارها به شورای انقلاب فرهنگی فرمودند که اردوهای مختلط نبرید، حال به اردوی خارج از کشور ترکیه می‌برید، آن هم مختلط و آن اتفاقات می‌افتد که از تریبون مجلس که تریبون مقدسی است گفته می‌شود.

نادران ادامه داد: آقای نیلی اگر شما گزینه اصلی بودید، فرمایشات شب گذشته آقای آشنا که به مجلس مجددا حمله کردند و گفتند یک اقلیت می‌خواهد مجلس را مدیریت کند از کجا آورده است. اینها سر خیرخواهی است؟ اینها کمک به رای شماست؟ مجلس با این حرف‌ها تحریک نمی‌شود اگر به ترکیب مخالفین آقای نیلی نگاه کنید، آیا اینها پایداری هستند؟. آقای حداد و آقای لاریجانی پایداری هستند؟ شما مجلس را بگردید، اصلاً پایداری باشند، کفر است؟ شما که به ضدانقلابیون خارج از کشور متوسل شدید. شما که جرأت نمی‌کنید یک کلمه علیه اصلاح‌طلبانی که خط قرمز نظام را رد کردند، حرف بزنید. یک مرزبندی با ضدانقلاب ندارید، شما ما را متهم می‌کنید؟ بدانید مجلس زیر بار این حاشیه‌سازی‌ها نمی‌رود و منفعل نخواهد شد. مطمئن باشید.

نماینده مردم تهران با اشاره به نحوه معرفی وزیر پیشنهادی علوم به مجلس شورای اسلامی توسط رئیس‌جمهور تصریح کرد: برای اولین بار در این ۳۵ سال گذشته نامه معرفی وزیر را اول به رسانه‌ها می‌دهند سپس ۴ روز بعد از تریبون مجلس می‌خوانند. آیا این جدی گرفتن است؟ ما که دیدیم صحنه را.

وی با اشاره به سوابق مدیریتی نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: دوستان از ایشان پرسیدند که چرا برای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی نشده‌ای؟ فرمودند که قرار بوده برای وزارت معرفی شوم. آقای نیلی احمدآبادی شما در برج ۳ سرپرست دانشگاه شدید و هنوز آقای فرجی دانا وزیر بودند.

«مگر در مجموعه دولت هم غیب‌گویی و رمال‌گو هست! از آن موقع یعنی دولتی‌ها می‌دانستند که آقای فرجی دانا قرار است استیضاح شوند و برکنار شوند و سپس به سراغ شما بیایند. نهادهای نظارتی نمایندگی مقام معظم رهبری چه نظری داشتند؟ صادقانه صحبت کنید! اصلا بنده این را فرض می‌گیرم از اول بنا این بوده که شما معرفی شوید، پس چرا وقتی آقای فرجی دانا  برکنار شد، شما را سرپرست وزارت نکردند؟ مگر کاندیدای اصلی نبودید؟ چرا یک شخص دیگر را گذاشتند؟ حداقل ۲ ماه وزارتخانه را مدیریت می‌کردید تا ما عملکرد شما را می‌دیدیم تا امروز مبنای قضاوت ما قرار می‌گرفت و می‌گفتیم الحمدالله ۲ ماه خوب مدیریت کرده و انشاءالله ۲ سال دیگر را هم خوب مدیریت می‌کند».

نادران ادامه داد: در بحث فتنه اساسی‌ترین نکته این است که عده‌ای برای دلسوزی، دفاع از ارزش‌ها و برای مقابله با فتنه‌گری‌ها جریان را مدیریت کردند و عده‌ای روی این فتنه بنزین ریختند. آقای نیلی در دی‌ماه ۸۸ آن نامه را می‌نویسد آن هم بعد از ۱۶ آذر، ۱۶ آذری که در همان دانشکده فنی به عکس امام جسارت شد و آقای نیلی مدیر همان دانشکده بود و سپس آن نامه را امضا کرد و حالا می‌گوید ما در فتنه نقش نداشتیم. ما موضع نمی‌خواهیم ما عملکرد می‌خواهیم، آقای نیلی بفرمایید در فتنه چه عملکردی داشتید.

وی در بخش پایانی سخنانش به موضوع توبه حر اشاره و تصریح کرد: فرمودند که اینها حرند و توبه کردند و ببخشید. حر وقتی که جلوی امام حسین (س) را گرفت با لشکرش همان روز پشت سر امام حسین (ع) نماز خواند و سپس توبه کرد. این آقایانی که حرف‌هایشان زده می‌شود آیا امروز پشت سر رهبری نماز می‌خوانند، نه ۸۸٫

واکنش انصاری به نطق نادران

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.

در حین مذاکرات علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با به دست گرفتن برگه‌ای خطاب به نمایندگان گفت:‌ «چیزی را (در صحن علنی مجلس) توزیع نکنید مگر اینکه اجازه آن را از هیأت رئیسه گرفته باشید.»

لاریجانی پس از بیان جمله فوق اظهار داشت:‌ آقای انصاری هم اعلام کردند که در ساعت ۱۱و ۵۵ دقیقه نامه معرفی وزیر پیشنهادی علوم تحویل دفتر رئیس مجلس شده است، ایشان راست می‌گوید نامه در این زمان تحویل شده، اما مجلس تعطیل بود، البته من پرسیدم که چرا اینقدر نامه را دیر آوردید، گفتند چون می‌خواستیم برنامه‌ها و سوابق را نیز ضمیمه کنیم.

اظهارنظر مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌ جمهور در واکنش به نطق الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.

نادران در نطق خود در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفته بود که برای اولین بار شاهد این هستیم که نامه معرفی وزیر پیشنهادی ابتدا در رسانه‌ها منتشر شده و سپس چند روز بعد در مجلس قرائت می‌شود.

نیلی: من و همکارانم تا امروز خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشته‌ایم

محمد نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم دقایقی پیش طی سخنانی در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه‌های خود، پس از تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و گرامیداشت مقام شهیدان و خاصه شهدای دانشگاهی، گفت: از حسن نظر رئیس محترم جمهوری برای معرفی خودم به عنوان وزیر پیشنهادی تشکر می‌کنم.

وی افزود: متاسفم مدت محدودی را دراختیار داشتم که خدمت نمایندگان برسم ولی خوشبختم که با روی گشاده و با دقت نظر نمایندگان محترم روبرو شدم و توانستم برنامه‌های خودم را تقدیم کنم و نقطه نظرات و دغدغه های عزیزان را هم بشنوم. همواره معتقد بودم که مجلس در راس امور است و در این یک هفته، بیش از پیش بر این نکته واقف شدم.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: دقت و حساسیت نمایندگان برای اداره امور کشور، من را بیشتر به اهمیت این جمله امام واقف کرد. من وزیر پیشنهادی وزارتخانه‌ای هستم که بیش از ۴ میلیون دانشجو و جمع کثیری از اساتید و متفکران و متخصصان کشور تحت پوشش این وزارتخانه هستند. یعنی یکی از بزرگترین سرمایه‌های کشور تحت پوشش این وزارتخانه است.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: یکی از متولیان اصلی اجرای سیاست‌های کلی علم و فناوری، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری وزارت علوم است. به گزارش تسنیم، وی افزود: آنچه خالق اصلی ثروت است و قدرت اصلی کشورها را می‌سازد، دانش و علم است و این گفتمان مقام معظم رهبری و دیدگاه ایشان به خوبی نشان می‌دهد که کشور باید در چه جهتی گام بردارد و این یکی از وظایف اصلی وزارت علوم است.

وی، تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را از جمله وظایف دیگر وزارت علوم برشمرد و گفت: تحقق نقشه جامع علمی کشور و سند اسلامی دانشگاه‌ها و ارتقای علوم انسانی به عنوان یک راهبرد محوری در توسعه کشور و مشارکت در توسعه و حل مسائل کشور، از جمله وظایف این وزارتخانه کلیدی است اما تحقق این وظایف منوط به اجرای شرایط زیر است.

“جلوگیری از غوغاسالاری و سیاست بازی در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه‌ها نباید باشگاه سیاسی جریان‌ها اعم از چپ و راست باشند، ایجاد فضای با نشاط علمی، شاداب و پرانگیزه در محیط‌های دانشگاهی، اعتماد به فرهیختگان، نخبگان دانشگاهی و بهره‌گیری از توانمندی آنها و مشارکت آنها در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و توسعه کشور و تعادل میان نیازهای جامعه و رشته های تحصیلی، ارتقای دانشگاه‌ها از دانشگاه های نسل اول و دوم به دانشگاه های کارآفرین، سازوکار فعلی اداره دانشگاه ها تحقق مطالبات مقام معظم رهبری را بسیار مشکل ساخته است.”

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: علی‌رغم نیروی بسیار ارزشمند دانشجویان و اساتید مبرز در دانشگاه‌ها، تحول در سازوکار و اداره دانشگاه‌ها ضروری است. جهت‌گیری دانشگاه‌ها باید در جهت تربیت نیروهای کارآفرین و دانشگاه کارآفرین باشد لذا تحول اساسی در این بخش مورد نیاز است. در این جهت نگاه یکپارچه و هماهنگ در سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های آموزشی و پژوهشی و مالی و اداری و فرهنگی و فناوری از ضروریات است. توجه جدی به موضوع کیفیت در دانشگاه‌ها و گذر از کمیت گرایی، توجه جدی به اقتصاد آموزش عالی و توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، ارتباط جدی و موثر بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌ها اعم از دولتی و خصوصی همیشه مورد انتقاد بوده است. علیرغم ارتباط موثری که بین دانشگاه‌ها و این دستگاه ها شکل گرفته، ولی هنوز فاصله زیادی تا ایجاد یک رابطه موثر و منطقی وجود دارد.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه من شخصاً سال‌ها در این موضوع بررسی و کار انجام دادم و تجربه نسبتا مفیدی در این زمینه دارم، افزود: شاید دانشکده فنی دانشگاه تهران که دو دوره مسئولیت آن را داشتم را بتوانیم به عنوان الگویی در این زمینه بررسی و پیشنهاد کنم. به گمان من، توجه به سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که بتواند نیاز مشترک دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها را محقق سازد از جمله اولویت‌هایی است که باید در دستور کار وزیر علوم قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: نکته دیگری که بسیار مورد توجه است، توسعه متوازن آموزش عالی یا همان عدالت در توسعه آموزش عالی است. توجه به مناطق محروم در آموزش عالی به عنوان زیرساخت اصلی توسعه از موضوعات مورد نظر و توجه است که من حتما در صورت توفیق کسب رای نمایندگان، انجام خواهم داد.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: اما نمایندگان محترم، یک شرط دیگر برای تحقق برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری لازم است و آن اینکه این وزارتخانه صاحب وزیر شود لذا امیدوارم که با نظر مساعد نمایندگان، این نقص هم به هر روشی که صلاح می‌دانند برطرف شود.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: اما اجازه دهید به نکاتی که درباره برنامه‌ها، مدیریت و شخص من ذکر شد، پاسخ‌هایی را در حد وقتی که برای من در نظر گرفته شده است، خدمت‌تان عرض کنم. به گزارش تسنیم، وی افزود: اولین نکته درباره توان مدیریتی من است که جناب آقای دکتر نادران از همکاران ما در دانشگاه تهران هستند و به خوبی در این چهار ماه، حتما مدیریت من را تحت نظر داشتند؛ اداره دانشگاه تهران با آن وسعت و حساسیت‌ها بدون یک سابقه مدیریتی لازم، امکان‌پذیر نیست و دوستان مستحضرند که بیشترین مشکل در مدیریت معمولا در همان شروع کار رخ می‌دهد.

وی در ادامه اظهار داشت: دانشکده فنی دانشگاه تهران به لحاظ وسعت، عده و عُده، از بسیاری از دانشگاه های کشور بزرگتر است، دارای شعب مختلف در حتی شمال کشور است. بیش از ۸ هزار دانشجو و بیش از ۳۰۰ عضو هیئت علمی در دانشکده فنی دانشگاه تهران مشغول به کار و تحصیل هستند. مدیری که برای دو دوره و بر اساس نظر اعضای هیئت علمی انتخاب می‌شود، نمی‌تواند دارای ضعف مدیریتی خاصی باشد.

“رئیس دانشگاه تهران که با نظر بیش از ۲۱۰۰ هیئت علمی به این منصب به وزیر علوم پیشنهاد می شود، نمی‌تواند سابقه مدیریتی ضعیفی داشته باشد. نکته دیگری که عزیزان فرمودند، درباره اردوی آشنایی دانشجویان در پردیس کرج بود. من خدمت آقای اکبریان هم عرض کردم، اگر خلافی بر خلاف آنچه که مجوز داشته شده باشد، صورت گرفته باشد، حتما دانشگاه برخورد می کرد و خواهد کرد.”

وزیر پیشنهادی علوم گفت: جناب آقای اکبریان هیچ سندی را من درباره مواردی که ذکر کردند، ندیدم. از ایشان هم خواهش کردم هر سندی دارند در اختیار من قرار دهند و تا به امروز هیچ سندی ندیدم. تنها چیزی که دارم به عنوان سند، گزارش مکتوب معاون فرهنگی دانشگاه تهران است که بسیاری از عزیزان ایشان را می شناسند و رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: گزارش مکتوب این عزیزان وجود دارد و در سایت دانشگاه تهران هم موجود است. هیچ‌گونه تخطی از مجوز داده شده، صورت نگرفته و مراسم در کمال آرامش و برابر مقررات برگزار شده است.بله، عزای عمومی بوده و به همین دلیل مراسم در شروع با ادای احترام به حضرت آیت الله مهدوی کنی شروع شده است؛ با قرائت فاتحه برای ایشان شروع شده و هیچ‌گونه موضوعی که خلاف شرع مقدس و قوانین دانشگاه باشد، صورت نگرفته است. این گزارش مکتوب و مستند است.

وی افزود: اگر چیزی خلاف این هست، به من ارائه کنند وظیفه دارم برابر مقررات حتما اقدام کنم. ولی من به دانشجویان و اساتید و مدیران دانشگاه اعتماد و ایمان دارم که هرگز برخلاف مصالح کشور و مصالح انقلاب و خطوط قرمز ترسیم شده از طرف رهبر معظم انقلاب عمل نخواهند کرد. اصل آنها حفظ نظام و خدمت در دانشگاه است.

وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه درباره نامه ۸۸ عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران صحبت کردند، اولا شما عزیزان زمان و مکان را در نظر بگیرید، گفت: در سال ۸۸ دوبار به دانشگاه تهاجم شد که مورد تقبیح مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. در ۱۶ آذر به دانشکده فنی دانشگاه تهران به شکل بسیار بدی تهاجم شد و تاثیر بسیار منفی در روحیه جوانان و دانشجویان داشت.

“متاسفانه کسانی که پیشرفت مملکت را نمی‌خواهند و بر خلاف مصالح کشور قدم برمی‌دارند و از دشمنان کشور هستند، همواره می‌خواهند به جوانان القا کنند که ملجا و پناهگاه شما در خارج از مرزهای کشور است، این نامه به جوانان نشان داد آنکه باید به او پناه برده و شکایت برد و آن که نقش پدرانه برای آنها دارد، رهبر معظم انقلاب است، در این نامه به هیچ کس تعدی نشده بلکه فقط بیان آنچه که بر دانشگاه رفته، ذکر شده است و اگر دوستانی که در آن زمان در دانشگاه بودند مراجعه کنند، ملاحظه می‌کنند که تاثیر بسیار جدی بر روحیه جوانان داشت و مانع جداشدن این سرمایه‌های انقلاب از کشور و انقلاب شد.”

نیلی احمدآبادی اضافه کرد: این نامه یک فضای آرامی را در دانشگاه به دنبال داشت، نکته دیگر به امضاکنندگان این ۸۸ نفر نگاه کنید، وابسته به هیچ جریان سیاسی نیستند و هیچ خط سیاسی را در این امضاکنندگان نمی بینیند. همه این افراد از اساتید برجسته هستند، هیچگونه شائبه سیاسی در این بین نیست.

وی افزود: گفته شده که من از جمع کنندگان و تهیه کننده این نامه بودم، خیر، من یکی از امضاکنندگان بودم. نه تهیه کننده بودم و نه جمع کننده امضا.

همینطور که عرض کردم، اقدامی بسیار موثر و مفید در جهت مصالح انقلاب بود. درباره اردوهای مختلط صحبت کردند؛ دوستان عزیز، احتمالا این اردو که می‌گویند زمانی است که من مسئول دانشکده فنی بودم، اصلا مجوز اردوهای خارج کشور به عهده رئیس پردریس فنی نیست. به عهده رئیس دانشگاه است؛ اگر آنگونه که می‌گویند اتفاق افتاده باشد، مجوزش را دانشکده فنی صادر نکرده است.

وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: درباره شورای انقلاب فرهنگی هم که نمایندگان ناطق توضیح فرمودند. ولی حتما اگر به متوسط معرفی سرپرستان دانشگاه به شورای انقلاب فرهنگی توجه فرموده باشید، معمولا یک دوره چند ماهه لازم است. به گزارش تسنیم، وی افزود: آنگونه که من شنیدم این تقاضای خود شورای انقلاب فرهنگی است که فرصتی داده شود تا مدیر، سرپرست، عملکرد خود را به شورا نشان دهد و شورا بتواند تصمیم بگیرد. اگر نیاز به این زمان نبود که از همان آغاز حکم ریاست را برای سرپرست صادر می‌کردند.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: بدیهی است که دانشگاه تهران با آن وسعت و حساسیتی که به آن هست، اعضای محترم شورا نیاز دارند تا عملکرد مدیر را مورد بررسی قرار دهند و بر اساس آن تصمیم بگیرند. من هم مشمول این موضوع مستثنی نبودم. قانون اجازه می‌دهد که تا ۶ ماه سرپرست مسئولیت اداره دانشگاه را داشته باشد. اگر چه درباره ادامه آن بعد از ۶ ماه خاموش است ولی ۶ ماه قطعی است.

وی افزود: از زمانی که مسئولیت سرپرستی دانشگاه را گرفتم بیش از ۴ ماه نمی‌گذرد لذا مسیر منطقی و روال متداول طی شده است. اما یکی از نمایندگان محترم فرمودند برای ما بیش از آنکه بیان مطلب مهم باشد، عملکرد مهم است. اتفاقا می‌خواهم به همین نکته دوستان را توجه دهم. من هشت سال در دفاع مقدس با شروع و پایان جنگ در خدمت این کشور و انقلاب بودم. از بورسیه تحصیلی که به من داده شد، به منظور شرکت در دفاع مقدس صرف‌نظر کردم و به این افتخار می‌کنم.

وزیر پیشنهادی علوم گفت: عملکرد هشت ساله من در این مدت به خوبی بیانگر دیدگاه‌ها و نظریات من است. من هفت سال مسئولیت پردیس دانشکده‌های فنی را داشتم. خیلی ساده است، دانشکده فنی که هست، اعضای هیئت علمی هم که هستند، دانشجویان هم که هستند، گزارش‌های متعددی هم که درباره عملکرد من هست و می‌شود رفت و سراغ گرفت.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: در بیان منتقدان محترم موضوع خاصی درباره ضعف عملکردم ندیدم که بخواهم پاسخ دهم. گرچه می‌توانم بگویم تحولات زیادی در این حوزه شکل گرفت. من یک مدیر اجرای صرف نیستم و اگر نتوانم تحولی در حوزه مدیریت خودم ایجاد کنم، هرگز مسئولیتی نمی‌پذیرم . آموزش عالی نیازمند تحول است و به روال موجود آن انتظارات برآورده نمی شود.

وی تصریح کرد: کافی است به گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه در همین دانشکده فنی مراجعه کرده و عملکرد را ملاحظه کنید و همین طور درباره دانشگاه تهران

که البته مدت محدود بود.اما درباره اینکه همکاران من مرتبط با فتنه بودند؛ تا به امروز هیچ یک از همکاران و خود من چه در گذشته و تا به امروز خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشتند و نخواهند گذاشت. یک مورد را شما پیدا نمی‌کنید که همکاران من یا خود من خارج از این چارچوب در زمان مسئولیت‌شان این اتفاق افتاده باشد و خطوط قرمز نظام را زیر پا گذاشته باشند.

وزیر پیشنهادی علوم در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: همکارانی که در دانشگاه تهران انتخاب کردم، اولا حداقل تغییرات رخ داده و فقط کسانی تغییر کردند که مدت مسئولیت‌شان تمام شده غیر از یک یا دو مورد. درباره مدیران فعلی هم می‌توانید بررسی کنید؛ همه در چارچوب انقلاب و منویات رهبری عمل کردند و انشاءالله خواهند کرد.

نیلی احمدآبادی اظهار داشت: اما سخن پایانی من، با توجه به اتمام وقت؛ نمایندگان محترم، اگر افتخار خدمت در سمت وزارت نصیبم شد، که خدا را شاکرم و اگر مصلحت دیگری شما اندیشیدید، باز خدا را شاکرم که همه امور در دستان با اراده اوست و تنها او می‌داند که خیر و صلاح ما در چیست. و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد.
بهارستان به نیلی احمدآبادی «نه» گفت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خود برنامه‌های “محمود نیلی‌احمدآبادی” را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت به این وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد ندادند.

بدین ترتیب، وزیر پیشنهادی علوم از مجموع ۲۴۹  رای مأخوذه و کسب فقط   ۷۹ رای موافق،  ۱۶۰ رای مخالف و ۷ رای ممتنع، نتوانست عضو کابینه شود.

بهارستان‌نشینان با برگزاری جلسه علنی در صبح امروز، بررسی صلاحیت و برنامه‌های سومین گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت علوم را مورد بررسی قرار دادند.

رئیس‌جمهور پیش از این «جعفر میلی‌منفرد» و «رضا فرجی‌دانا» را به عنوان وزاری پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلی‌منفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرند، اما فرجی‌دانا پس از کسب رأی اعتماد مجلس در آبان‌ماه سال گذشته تنها ۱۰ ماه سکاندار این وزارتخانه بود، چرا که وکلای ملت مردادماه سال جاری به دلیل انتصابات وی و عملکرد نادرستش در این وزارتخانه رای اعتماد خود را پس گرفتند.

پس از سلب اعتماد مجلس از فرجی‌دانا، محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم منصوب شد، اما پس بیش از دو ماه از سرپرستی وی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور چهارشنبه گذشته در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس «محمود نیلی‌احمدآبادی» را به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به مجلس معرفی کرد و هیئت‌رئیسه مجلس نیز روز یکشنبه هفته جاری ضمن اعلام وصول این نامه، نشست علنی امروز را به بررسی صلاحیت این گزینه پیشنهادی اختصاص داد.