ساخت یک فیلم سینمایی از اردوی دانش آموزان میبدی به شمال کشور

لوکیشن‌های متفاوتی داریم هم در جنگل، در قلعه رودخان، خانه بی‌بی‌حشمت که پناهگاه دزدان است و دریا و برخی لوکیشن‌های فرعی زیاد دیگری که وجود دارد از جمله آنهاست و کلیات داستان از دانش‌آموزانی است که از میبد به شمال آمده‌اند.

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، بسیاری از فیلمسازان سینمای ایران زمانی که قصد ساخت فیلم جاده‌ای یا فیلمی که حداقل چند پلان از آن در جاده فیلمبرداری می‌شود را دارند سراغ جاده‌های شمال ایران می‌روند، غلام‌رضا رمضانی کارگردانی که نامش با فیلم‌های کودک و نوجوان عجین شده این روزها فیلمبرداری فیلم «بازداشت» را به تعویق انداخته و فیلمبرداری فیلمی با نام «فرار از قلعه رودخان» را در گیلان آغاز کرده است.

به گزارش فارس، این فیلم سینمایی از دو گروه بازیگر استفاده می‌کند، بازیگران حرفه ای تئاتر و دانش آموزانی از استان یزد که به وسیله تست‌هایی در استان یزد انتخاب شده‌اند و به این پروژه پیوستند. در هشتمین روز از فیلمبرداری «فرار از قلعه رودخان» در یکی از جاده های سرسبز استان گیلان در لوکیشن مربوط به فیلمبرداری این فیلم حاضر شدم و با برخی از عوامل این فیلم به گفت‌و گو پرداختم.

بنا بر این گزارش، زمانی که به محل رسیدم گروه مشغول فیلم‌برداری پلان‌های اولیه فیلم در منطقه سرسبز ماسال در یک قهوه خانه بین جاده‌ای است سکانس با فرمان حرکت که از سوی غلامرضا رمضانی صادر شد آغاز می‌شود در این سکانس یکی از دانش‌آموزان که طبق عادت از وقایع سفر فیلم‌برداری می‌کند به طور اتفاقی از یک دزد فیلم می‌گیرد که وی مشغول دزدیدن جعبه نوشابه است و این سرآغاز داستان است که دزدها برای از بین بردن این فیلم دانش‌آموزان را تعقیب می‌کنند.

برای انتخاب بازیگران نوجوان یک ماه در میبد تست گرفتیم/ فیلمبرداری حدود ۴۰ روز دیگر ادامه دارد

پس از اتمام فیلم‌برداری این سکانس که با سه برداشت انجام شد سراغ غلام‌رضا رمضانی رفتم، رمضانی معتقد بود بهتر است با عوامل به خصوص بازیگران نوجوان فیلم گفت‌و گو کنم، بنا بر این برای دریافت اطلاعاتی از فیلم به سراغ دستیار اول کارگردان رفتم و از او درباره جزئیات این صحنه سوالاتی پرسیدم.

وی گفت: امروز جلسه هشتم فیلمبرداری است و سکانسی که در حال ضبط آن هستیم کش‌مکشی است که اصل قصه از اینجا آغاز می‌شود.

وی درباره زمان انجام فیلمبرداری «فرار از قلعه رودخان» گفت: فیلمبرداری به  تازگی آغاز شده و فکر کنم حدود ۴۰ روز دیگر ادامه داشته باشد فیلمبرداری این کار در همین مناطق انجام می‌شود اما لوکیشن‌های متفاوتی داریم هم در جنگل، در قلعه رودخان، خانه بی‌بی‌حشمت که پناهگاه دزدان است و دریا و برخی لوکیشن‌های فرعی زیاد دیگری که وجود دارد از جمله آنهاست و کلیات داستان از دانش‌آموزانی است که از میبد به شمال آمده‌اند.

وی درباره بازیگران کودک و نوجوان این فیلم که از نوجوانان استان یزد هستند گفت: این بچه‌ها از میبد انتخاب شدند حدود یکماه در آنجا بودیم و از آنها تست گرفتیم تا انتخاب‌ها انجام شد.


فلاحی: کارکردن با نوجوان را در تئاتر می‌شناسم

در حال گفت‌و گو بودیم که غلامرضا رمضانی دستیارش را برای آماده سازی فیلمبرداری سکانس بعد فراخواند، حمیدرضا فلاحی بازیگر این فیلم در گوشه‌ای دیگر مشغول استراحت است.

فلاحی که نقش «شکور» را در این فیلم  بازی می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره تجربه کار در فیلم کودکان و نوجوانان گفت: من سال‌ها این تجربه را در تئاتر داشتم و بر روی صحنه مستقیم با کودک کار کردم جذابیت‌ها، دردسرها و حساسیت‌های خاص خود را دارد و در کل برای من دوست‌داشتنی است. در حین گفت‌وگو با حمیدرضا فلاحی نوبت به ضبط سکانس دیگری رسید و او رفت تا برای آغاز سکانس بعدی آماده شود.

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، سکانس بعدی که ادامه پلان در همان قهوه خانه است آغاز شد، بهمن اردلان که صدابرداری این فیلم را به عهده دارد وسواس زیادی در کار به‌خرج میدهد و تمام تلاش خود را می کند تا صداهای مزاحم را به صدای فیلم راه ندهد و مرتب می گوید بگویید سکوت کنند! او حتی روی موتور ماشین مسافرانی که جاده را طی طریق می‌کنند حساس است.سکانس آغاز می‌شود و بیشتر از سکانس قبل زمان می‌برد، استراحت کوتاهی بین این سکانس تا آغاز مجدد فیلمبرداری وجود دارد.

مهران: ایرادی ندارد یک بازیگر مدام نقش‌های منفی بازی کند اما…

بنا بر این گزارش، علیرضا مهران که این روزها بازیگر پرکاری در تئاتر و تلویزیون شده است در این فیلم نقش یک شخصیت منفی را بازی می‌کند.

مهران که به تازگی در نمایش «طروپ طرب» و سریال «مدینه» ایفای نقش کرده است درباره بازی در این فیلم سینمایی به خبرنگار فارس گفت: این فیلم با محوریت کودکان و نوجوانان ساخته می‌شود و قصه نوجوانانی است که از میبد یزد توسط مدرسه به اردوی شمال می‌روند که در راه دچار حوادثی می‌شوند.

وی با اشاره به نقش خود در این فیلم سینمایی گفت: در مسیر راه این نوجوانان سه نفر که افراد مثبتی نیستند در حال حرکتند و بین این سه فرد و این دانش‌آموزان اتفاقاتی رخ می‌دهد من نقش یکی از این سه نفر را بازی می‌کنم.

مهران درباره بازی در نقش منفی این فیلم گفت: با توجه به اینکه کار کودک و نوجوان است کاراکترها فانتزی هستند و به شکل نقش منفی کلیشه‌ای که در فیلم‌ها می‌بینیم نیستند.

مهران در پاسخ به این موضوع که این روزها بیشتر نقش منفی بازی می‌کند گفت: برخی نقش‌ها من در این مدت منفی بوده اما سعی کرده‌ام که متفاوت باشد  در آخرین کارم که سریال «مدینه»‌بود این تفاوت مشهود بود هیچ ایرادی ندارد که یک بازیگر مدام نقش‌های منفی بازی کند اما به شرطی که در این نقش‌ها جای خلاقیت وجود داشته باشد.

وی درباره اولین تجربه بازی در فیلم کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: هر بازیگری باید تلاش کند در مجموعه‌ای وارد شود که در آن مجموعه تخصص کافی را در کار خودش داشته باشد.

غلامرضا رمضانی کاملا این مقوله را می‌شناسد و به آن شناخت کافی دارد اولین دلیلی که باعث شد در این فیلم همکاری کنم حضور رمضانی به عنوان کارگردان و دلیل دیگر ترکیب درست عوامل این فیلم چه مقابل و چه پشت دوربین است.

مهران: دوست داشتم فضای کودک را تجربه کنم/هماهنگی با نوجوانان از سختی‌های کار است

مهران در ادامه خاطر نشان کرد:‌من به عنوان بازیگر دوست داشتم چنین فضایی را تجربه کنم کار کودک و نوجوان کاملا تخصصی است سعی کردم قبل از شروع کار با گپ و گفت با آقای رمضانی به جای خوبی برسیم که فکر می‌کنم تا کنون رسیده‌ایم.

وی درباره محل فیلمبرداری این فیلم  و شرایط آن گفت:‌ هر لوکیشنی سختی‌های خود را دارد اما این جا فضای خیلی بکری است و جذابیت خاص خود را دارد بیشترین سختی ما حضور تعداد زیادی از نوجوانان است که در این کار حضور دارند البته این سختی از این بابت نیست که نتوانند کار انجام بدهند بلکه از این منظر است که باید با بازیگران حرفه‌ای همراه شوند و فاصله بین آنها نباشد البته تا کنون خوب پیش رفته‌ایم.

سیروس همتی: این فیلم، فیلم قابل اعتنایی می‌شود / گاهی تا ۱۷ برداشت انجام دادیم

سیروس همتی بازیگر تئاتر و سینمای ایران درباره حضور در این فیلم سینمایی و نقش خود به خبرنگار فارس گفت:‌ اولین دلیل حضورم در این جا تجربه بازی در یک فیلم کودک و نوجوان است دومین دلیل شناختی است که از غلامرضا رمضانی داشتم و اینکه وی در فیلم‌سازی کودک و نوجوان صاحب جایگاه قابل احترامی است.دلیل دیگر فیلم‌نامه این کار است که به نظرم خوب است و کشش لازم را حداقل زمان خواندن فیلم‌نامه دارد.

وی درباره شرایط فیلم‌برداری این کار گفت:‌به شخصه می‌گویم شرایط فیلم‌برداری برای من سخت است ۲۸ دانش‌آموز داریم و من به همراه دوستم محمد بحرانی من در نقش تابش و او در نقش جمالزاده با این نوجوانان کار می‌کنیم و گاهی تا ۱۷ برداشت را انجام می‌دهیم و از سوی فیلمبرداری درون اتوبوس در حال حرکت سخت است.

همتی افزود: قبلا کار در فضای گیلان را تجربه کردم و احساس می‌کنم چیزی که برای کارگردان جالب است فضای اینجاست که در پس زمینه فیلم و کمپوزیسیون تاثیر دارد به نظرم به دلایل مختلف فیلم قابل اعتنایی می‌شود که یکی از آنها ترکیب‌بندی و کارگردانی غلامرضا رمضانی است.

این بازیگر سینما و تئاتر خاطر نشان کرد: اگر یکی قرار باشد سر و صدایی کند اولین سر و صدای آن باید برای خودم باشد یعنی این که فیلم قابل قبولی باشد.

به گزارش خبرنگار فارس، در زمان استراحت میان  سکانس به همراه غلامرضا رمضانی کارگردان این فیلم به جمع نوجوانان بازیگر رفتیم، الحق که جمع پر شور و شوقی بود و نوای جوانی در آن موج می‌زد.

غلام‌رضا رمضانی: انتخاب بازیگران نوجوان از بین ۳۵۰ نفر دانش‌آموز

غلام‌رضا رمضانی در جمع این نوجوانان گفت: این دانش‌آموزان در اردکان گزینش شدند و از بین ۳۵۰ نفر دانش‌آموز کلاس سوم راهنمایی و اول دبیرستان در جریان یک تست فشرده و پرزحمت انتخاب شدند حدود یکماه در میبد به همراه آقای حاجی ده‌آبادی مسئول هنری ما در آن شهرستان تمرین کردیم و برای هر کاراکتر سه گزینه را انتخاب کردیم.

حاجی ده‌آبادی مسئول هنری که از یزد با این نوجوانان به شمال آمده به خبرنگار فارس گفت: علاقمندان زیادی به سینما در آنجا هستند کارهای زیادی هم انجام شده مانند «رقص در غبار» ساخته اصغر فرهادی، «یک حبه قند» ساخته میرکریمی « پلاک سوم» ساخته غلامرضا رمضانی و چند فیلم دیگر که علاقمندان یزدی به سینما در این آثار حضور داشتند و این علاقمندان از شهری هستند که سالن سینما ندارد انجمن سینمای جوان هم ندارد و مکانی برای رشد نوجوانان در این زمینه نیست.