فیلم: گستاخی نماد آموزش عالی اصلاحات به مجالس روضه امام حسین(ع)

«نجف‌قلی حبیبی»، رئیس سابق شورای هماهنگی اصلاحات و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استان تهران و عضو مؤسس حزب منحله مشارکت در برنامه زنده تلویزیونی، گفت: «شما سالانه برای بعضی چیزها چقدر خرج می‌کنید؟ در همین ایام عاشورا چقدر پول‌ها خرج می‌شود؟ ولی بازده فرهنگی‌اش چقدراست؟

«نجف‌قلی حبیبی»، رئیس سابق شورای هماهنگی اصلاحات و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استان تهران و عضو مؤسس حزب منحله مشارکت در برنامه زنده تلویزیونی، گفت: «شما سالانه برای بعضی چیزها چقدر خرج می‌کنید؟ در همین ایام عاشورا چقدر پول‌ها خرج می‌شود؟ ولی بازده فرهنگی‌اش چقدراست؟ سه چهار تا گریه می‌کنند و تمام.»


حبیبی که نورچشمی آموزش عالی اصلاحات بود، در دولت سیدمحمد خاتمی به ریاست بزرگترین دانشگاه علوم انسانی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا انتخاب شد و از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۸۴ رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بود.

در دوران مدیریت او بر این دانشگاه بود که طیف افراطی دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) رشد و پرورش پیدا کرد و تبدیل به ساختارشکن‌ترین تشکل دانشجویی کشور شد و خسارت‌های فراوانی را هم به فضای علمی دانشگاه علامه طباطبایی و هم به فضای آموزشی کل دانشگاه‌های کشور وارد کرد؛ تشکلی که نهایتا در سال ۸۸ به یکی از بال‌های اصلی فتنه‌گران برای ایجاد آشوب در دانشگاه‌ها تبدیل شد و بسیاری از اعضای مرکزی و تاثیرگذار آن به کشورهای بیگانه فرار کردند و از آنجا به فعالیت ضدانقلابی مشغول شدند.

حضور مدیرانی از این دست در دوران اصلاحات بر دانشگاه بود که سبب شد میزان تولید علم در کشور بسیار افت کند و دانشگاه‌های برتر کشور به جای مساله علم و آموزش به پایگاه فعالیت احزاب سیاسی و گروه‌های جناحی ایران تبدیل شود؛ موضوعی که سبب شد تا میتینگ‌های سیاسی جای مباحثات علمی را بگیرد.

اکنون بهتر می‌توان علت استیضاح رضا فرجی دانا را فهمید؛ چرا که رویکرد یکساله آقای وزیر حکایت از بازگشت فضای دانشگاه‌ها به دوران اصلاحات و حضور افرادی با تفکراتی نظیر نجفقلی حبیبی در راس دانشگاه‌های کشور است. جعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد که اکنون دو نفر از تاثیرگذارترین افراد در وزارت علوم هستند و به دلیل مشارکت در فتنه ۸۸ نتوانستند از مجلس رای اعتماد بگیرند، از جمله افرادی هستند که تلاش دارند تا فضای حاکم بر دانشاه‌ها در دوران اصلاحات را احیا کنند.

از سوی دیگر، طنز تلخ این ماجرا این است که نجفقلی حبیبی هم اکنون معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) است؛ امامی که اساسا نهضت انقلاب اسلامی را از هیات و مجالس اشک برای مظلومیت سیدالشهدا(ع) کلید زد و با استفاده از طرفیت همین مجالس، حکومت تا دندان مسلح شاهنشاهی را ساقط کرد.

جمله تاریخی امام نیز به قدی مطرح و مشهور است که نیازی به توضیح ندارد که «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.»

حالا، کسی که قرار است مسئولیت «تنظیم» و «نشر» سخنان و دیدگاه‌های امام خمینی را برعهده داشته باشد، از بی‌فایده بودن گریه برای امام حسین(ع) سخن می‌گوید و هزینه کردن در این زمینه را بی‌فایده عنوان می‌کند؛ کسی که در زمان مسئولیت خود در دانشگاه علامه طباطبایی بیشترین حمایت مادی و معنوی را از دانشجویان افراطی و ساختارشکن داشته است.

نگرانی اصلی نمایندگان مردم در مجلس که باعث شده تا پرونده استیضاح وزیر علوم را باز کنند، تلاش فرجی دانا برای بازگشت دانشگاه‌ها به همین فضاست؛ فضایی که توهین به باورها و اعتقادات مردم ایران، روشنفکری محسوب می‌شود و دولت خود را مسئول حمایت از آن می‌داند.