رئیس مدیریت توزیع برق شهرستان میبد:

اگر مردم فقط یکی از کولرهای گازی را کم کنند، ۱۰ هزار مگاوات صرفه جویی میشود / معافیت فیدرهای دارای نیروگاه خورشیدی از خاموشی

در نشستی صمیمانه با مدیران کانال‌ها و گروه‌های مجازی محلی، مهندس «فاتحی»، رئیس مدیریت توزیع برق شهرستان میبد، ضمن تقدیر از نقش این فضاها در انعکاس دغدغه‌های مردم، به تشریح وضعیت شبکه برق، چالش‌های پیش‌روی پیک بار تابستان و برنامه‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پرداخت.

به گزارش میبدما؛ در نشستی صمیمانه با مدیران کانال‌ها و گروه‌های مجازی محلی، مهندس «فاتحی»، رئیس مدیریت توزیع برق شهرستان میبد، ضمن تقدیر از نقش این فضاها در انعکاس دغدغه‌های مردم، به تشریح وضعیت شبکه برق، چالش‌های پیش‌روی پیک بار تابستان و برنامه‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پرداخت.

نگاه مثبت به رسانه‌های مجازی
فاتحی در ابتدای این نشست که با حضور جمعی از ادمین‌های کانال‌های محلی برگزار شد، گفت: «برخلاف تصور برخی مدیران که فکر می‌کنند کانال‌ها و گروه‌ها دردسرساز هستند، بنده به آنها اعتقاد دارم. این کانال‌ها مانند یکی از پرسنل ما عمل می‌کنند. انعکاس دغدغه‌های مردم باعث شده از بسیاری از مشکلات مطلع شویم و پیگیر حل آنها باشیم.»

وضعیت زیرساخت و آمار مشترکان
وی با اشاره به تأمین برق میبد از ۵ پست فوق توزیع، افزود: «۹۰۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۱۵۶۰ دستگاه پست هوایی داریم. از ۳۴ هزار پایه چراغ معابر، ۸ هزار مربوط به خیابان‌های اصلی است که ۵۰ درصد آنها به چراغ LED تبدیل شده است.»

مدیر برق میبد تعداد مشترکین این شهرستان را ۶۹ هزار مشترک اعلام کرد و گفت: «نزدیک به ۸۰ درصد مشترکان صنعتی هستند و ۱۵ درصد مسکونی و تجاری. پیک بار سال گذشته شهرستان ۱۶۰ مگاوات بود که سهم صنعت ۱۲۵ مگاوات را شامل می‌شد.»

مدیریت پیک بار و کنتورهای هوشمند

فاتحی درباره برنامه‌های کاهش مصرف در تابستان پیش‌رو توضیح داد: «نصب کنتورهای هوشمند برای بانک ها و ادارات به اتمام رسیده است.در ایام پیک بار، ادارات باید مصرف خود را ۳۰ درصد در ساعات کاری و ۷۰ درصد بعد از آن کاهش دهند. صنایع بزرگ نیز از فردا ملزم به اعلام برنامه کاهش مصرف هستند؛ یا ۹۰ درصد کاهش در یک روز در هفته، یا ۴۰ درصد کاهش در کل هفته.»

وی چالش اصلی را تکمیل نشدن ارتباط کلید قطع‌کننده فشار قوی با کنتورهای هوشمند صنایع دانست و گفت: «فعلاً برای قطع یا محدودیت باید نیروی انسانی اعزام کنیم.»

شرایط تولید برق کشور و ضرورت صرفه‌جویی
رئیس برق میبد با اشاره به توان نامی ۹۹ هزار مگاواتی نیروگاه‌های کشور، خاطرنشان کرد: «ظرفیت قابل بهره برداری نیروگاه ها با احتساب نیروگاه های جدیدالاحداث حدود ۷۰ هزار مگاوات است. نیاز مصرف سال گذشته ۷۶ تا ۷۸ هزار مگاوات بود و با رشد ۸ درصدی، امسال به حدود ۸۵ هزار مگاوات خواهدرسید. ضمنا ظرفیت تولید نیروگاه ها در سال جاری به تأمین گاز نیروگاه‌ها با توجه به خسارات وارده ناشی از جنگ تحمیلی نیز بستگی دارد.»

وی تأکید کرد: «اگر مردم در مناطق گرمسیر فقط یکی از کولرهای گازی خود را کم کنند، ۱۰ هزار مگاوات صرفه‌جویی می‌شودکه این عدد معادل ۱۰ نیروگاه اتمی بوشهر می باشد.لذا همکاری مردم می‌تواند خاموشی‌ها را به حداقل برساند.»

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، راهکار اصلی
فاتحی یکی از پروژه‌های مهم توانیر را نصب کنتور هوشمند برای بخشی از مشترکین و طرح دیگر، توسعه نیروگاه های خورشیدی و تجدید پذیر است. با بیش از ۳۳۰ روز آفتابی در یزد، پتانسیل عالی داریم. با توجه به اینکه نرخ برق مصرفی مشترکین خانگی در بازه الگوی مصرف تعیین شده برای هر کیلووات ساعت کمتر از ۲۰۰ تومان از مشترکین دریافت می شود، قیمت خرید تضمینی برق خورشیدی خانگی توسط دولت در سال جاری بیش از ۵۵۰۰ تومان است و قیمت هرکیلووات ساعت انرژی تولیدی نیروگاه های خورشیدی و تجدید پذیر در تالار سبز بورس تا ۸ هزار تومان هم به فروش رسیده که سرمایه‌گذاری را جذاب کرده است.»

وی از صدور مجوز برای ۱۵۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی در حوزه توزیع و حدود ۱۲۰ مگاوات در بخش بالای ۷ مگاوات با برق منطقه‌ای خبر داد و گفت: «در مجموع حدود ۲۸۰ مگاوات مجوز صادر شده که نزدیک ۲۳ مگاوات به شبکه متصل شده و به بهره برداری است. از جمله: نیروگاه ۳ مگاواتی ندوشن، دو نیروگاه ۶ مگاواتی در شهرک صنعتی میبد۲ و یک نیروگاه ۴ مگاواتی واقعدر کمربندی غربی میبدوچند نیروگاه کوچک‌تر.»

امتیاز ویژه فیدرهای دارای نیروگاه خورشیدی

مدیر برق میبد در پاسخ به پرسشی درباره مزیت نیروگاه‌های خورشیدی گفت: «فیدرهایی که نیروگاه خورشیدی روی آنها نصب شده باشد، در زمان خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده (مانند تابستان گذشته) از خاموشی معاف می‌شوند.»