تصاویری از مدرسه اتباع افغان در میبد

آمدن مهرماه نوید بخش سواد و علم اندوزی است. هرکسی می خواهد بهترین امکانات و بهترین مدارس را برای تحصیل فرزندانش آماده کند. آینده کودکان به دوران تحصیلشان بر می گردد. طبیعتا تمام کسانی که در کشورمان زندگی می کنند جدای از رنگ، نژاد و قومیت از حق تحصیل برخوردارند. علاوه بر ایرانی ها، اتباع […]

آمدن مهرماه نوید بخش سواد و علم اندوزی است. هرکسی می خواهد بهترین امکانات و بهترین مدارس را برای تحصیل فرزندانش آماده کند. آینده کودکان به دوران تحصیلشان بر می گردد. طبیعتا تمام کسانی که در کشورمان زندگی می کنند جدای از رنگ، نژاد و قومیت از حق تحصیل برخوردارند. علاوه بر ایرانی ها، اتباع دیگر کشورها نیز از جمله افغان ها که چند دهه است میهمان ایران اسلامی هستند از این حق برخوردارند.

DSC_0102

کسب علم و دانش در برخی از نقاط شهرمان زودتر از موعد فرا رسیده است. میبد یکی از شهرهای استان است که پذیرای بیش از ده هزار مهاجر افغانی است. مهاجرانی که با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می کنند. آنهایی که به علت ناملایمی هایی که از جنگ برآنها وارد شده است در غربت و به دور از وطن خویش زندگی می کنند. انسان هایی که کودکانش نیز در ایران به دنیا آمده و هنوز پا به خاک وطن خویش نگذاشته اند و شاید دلشان بخواهد در بلخ، هرات و کابل چرخی بزنند و از مناظر زیبای کوهستانی کشورشان دیدن کنند. آنها شاید بخواهند در سفرهای تابستانی به مناطق ییلاقی کشورشان بروند، اما جنگ افروزی های طالبان این کشور زیبا را به صحنه جنگ تبدیل کرده است و به ناچار این سیل عظیم مهاجر به کشورمان پناه آورده اند و البته این از وظایف دینی و اسلامی ماست که پذیرای برادران مسلمان مان باشیم.

DSC_0083

افغانستان در سال های نه چندان دور مهد علم و دانش جهان بوده است. بلخ همواره کانون علم و فرهنگ بوده و علما و فضلای بزرگی را در دامان خویش پرورانیده است.

آنچه آمار نشان می دهد حضور ده هزار نفری کودکان افغانستان در کلاس های درس آن هم فقط در استان یزد است و این آمار با احتساب دیگر استان های کشورمان قطعا چندین برابر می شود. کودکان افغانستان امسال در یک مسابقه افغانستان شناسی شرکت می کنند تا با جغرافیا، فرهنگ و داشته های کشور افغانستان بیگانه نباشند.

DSC_0078

کودکان افغان یک ماه زودتر از موعد به مدرسه رفته اند. آنها در ماه شهریورماه از ساعت ۸ صبح الی ۱۱ ظهر به مدرسه می روند تا با نظام آموزشی کشور، قوانین و مقررات آموزشی و همچنین زبان رسمی کشور آشنا شوند. گرچه زبان ایرانیان و افغان ها فارسی است اما کودکان برای راحت تر فهمیدن زبان رسمی کشور و همچنین در صورت ضعف نرفتن به مهد کودک به مدرسه می آیند تا از قافله علم و دانش عقب نمانند. در این راستا به گزارشی پیرامون دو مدرسه ای که در مهمانشهر برای دانش آموزان پسر و دختر افغان آماده شده است سری زدیم تا از نزدیک با امکانات این مدارس آشنا شویم.

DSC_0134

در ابتدا به مدرسه دخترانه رفتیم. به غیر از گل غوتی خدمتگزار مدرسه که خانمی افغانی بود و خانم صادقی پور مدیر آموزشگاه و چند تن از مادران افغان که برای ثبت نام فرزندانشان به آنجا آمده بودند شخص دیگری در مدرسه نبود.

DSC_0139

علت حضورمان را برای مدیر توضیح دادیم. ایشان نیز با لبخندی ما را به سمت کلاس ها و نماز خانه همراهی کرد. در بازدید از کلاس ها خانم صادقی پور از روند کار آموزشگاه توضیحاتی را ارائه نمود. در ساخت کلاس ها از تکنولوژی و مشاوره مهندسین ژاپنی استفاده شده است. این مدرسه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر مربع و هزینه ای بالغ بر ۲۸۰ میلیون تومان ساخته شده است. یکی از کلاس های این مدرسه به تابلوی هوشمند نیز مجهز است که با کامپیوتر و سیستم جدید به دانش آموزان درس داده می شود.

DSC_0090

وی در ادامه صحبت هایش افزود ما با استفاده از کادر آموزشی مجرب که سال ها در اینجا مشغول فعالیت هستند موفق شدیم خانواده های افغان را مجاب کنیم که فرزندانشان را برای تحصیل به مدرسه بفرستند و نتیجه این تلاش های چندین ساله این بوده است که ما اکنون شاهد حضور ۲۵۰ دانش آموز دختر افغان در شش پایه تحصیلی ابتدایی و ۱۸ نفر در مقطع پیش دبستانی هستیم.

DSC_0131

در ادامه از مدرسه ای که قبلا دانش آموزان دختر و پسر در آن تحصیل می کردند و اکنون این مدرسه در اختیار دانش آموزان پسر می باشد بازدیدی داشتیم. حضور در کلاس هایشان ما را به دوران تحصیل خودمان برد. زمانی که در پشت همین میزها و همین کلاس ها الفبای خواندن و نوشتن را یاد می گرفتیم.

زارعی مدیر دبستان پسرانه مهمانشهر افغان آباد میبد از تحصیل بیش از ۲۵۰ دانش آموز پسر افغان در این مدرسه خبر داد.

لازم به ذکر است این تعداد دانش آموز جدای از دانش آموزان افغانی است که در سطح مدارس شهرستان در مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی در کنار دانش آموزان میبدی مشغول به تحصیل می باشند.

خوشبختانه کشورمان دارای یک فضای دموکراتیک می باشد و حق اعتراض به هرکسی تعلق می گیرد و رسالت کار خبری نیز درج خبر است. گرچه برخی رسانه ها با حذف متن خبر و تصاویر ثبت نام از دانش آموز افغان، فقط با درج یک عکس از تصاویر، رعایت امانتداری و اخلاق حرفه ای را نکردند.

 DSC_0080 DSC_0086 DSC_0082 DSC_0063 DSC_0064 DSC_0114 DSC_0115 DSC_0120 DSC_0096  DSC_0128 DSC_0129

DSC_0110